Få vores nyheder på mail

Danmarks stærkeste 3G-netværk er klar søndag nat

Pressemeddelelse   •   Apr 11, 2014 12:58 CEST

Sammenlægningen af Telia og Telenors netværk når en milepæl natten til mandag, når den sidste del af selskabernes respektive 3G-netværk bliver til ét. Det nye, samlede 3G-netværk giver brugerne mulighed for at udnytte både Telia og Telenors master, som tilsammen vil danne Danmarks mest fintmaskede net. Det betyder, at kunderne får bredere dækning, hurtigere mobilsurf og bedre kvalitet i netværket.

”Med afslutningen af 3G-sammenlægningen kommer vi på landsbasis til at dække 99 % af danskerne udendørs med 3G, og inden året er omme, er ambitionen at dække 95 % med 4G. Det vil give helt fantastiske brugeroplevelser på netværket, når man surfer, streamer eller spiller online via mobil, tablet eller computer med dongle,” siger Heine Wieben Rasmussen, netværksspecialist i Telia.

3G-sammenlægningen afsluttes natten mellem søndag og mandag i indre København, hvor antallet af master stiger fra 138 til 205. Det giver københavnerne en udendørs 3G-dækning på 99,7 %, mens hele 99,9 % af beboerne i indre by, Nordhavn, Østerbro og Nørrebro vil være dækket af 3G indendørs.

Næste skridt i det historiske projekt er den komplette konsolidering af de to netværk, når sammenlægningen af 2G-teknologien indledes henover sommeren.

Netværket bliver aldrig ”færdigt”

Det er ikke set før noget sted i verden, at to selskaber slår deres respektive netværk sammen på tværs af alle teknologier på denne måde. Det skaber stolthed hos Telia:

”Den reelle effekt for forbrugerne viser sig for alvor, når vi har slået netværkene sammen på alle teknologier – fra 2G, der primært anvendes til tale og sms, til de lynhurtige datahastigheder på 4G. Det vil give os mulighed for at designe netværket optimalt ved at udnytte teknologierne til netop dét, de egner sig bedst til, og dermed skabe en stærkere, sammenhængende oplevelse. Selvom vi nu har skabt Danmarks bedste netværk, så står et netværk aldrig færdigt – der er hele tiden ting, vi kan forbedre, og inden vi får set os om, skal vi også til at tale om 5G,” siger Heine Wieben Rasmussen.

Konkurrencerådet godkendte i februar 2012 Telia og Telenors samarbejde på netværkssiden. Første skridt på vejen mod det fælles netværk var at lægge 4G-nettene sammen, og herefter blev det 3G-infrastrukturens tur. Denne øvelse afsluttes nu, hvorefter de understøttende 2G-netværk slås sammen i løbet af 2014.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk