Få vores nyheder på mail

Danmarksmester i Angry Birds fejrer sejren med fugle-tatovering

Pressemeddelelse   •   Apr 04, 2011 09:08 CEST

Det blev den 23-årige Rasmus Roager fra Solrød Strand, som tog sejren ved det første Danmarksmesterskab i mobilspillet Angry Birds.

Nokia og Telia har gennem de sidste uger holdt kvalifikationsrunder til DM i det vildt populære mobilspil Angry Birds, hvor fugle som levende missiler torpederer grønne grise, der har stjålet fuglenes æg. I den forløbne weekend skulle det så endeligt afgøres, hvem der skulle løbe med titlen, og der var spænding i luften, da de 13 drenge og en enkelt pige tørnede sammen i finalen på Fisketorvet i København.

Deltagerne var helt uvidende om, hvilke baner de skulle dyste i og havde dermed ikke mulighed for målrettet at øve sig inden finalen. Det var måske grunden til, at dagen bød på store overraskelser.

“Det var et brag af en finale i dag, og der var mange af de, der var udpeget som favoritter, der måtte se sig slået tidligt i forløbet. Især synes jeg, det var fedt at se, at tredjepladsen gik til en ung pige fra Odense,” siger Niels Kjelstrup, som er produktchef i Nokia.

Sjællænder havde de vredeste fugle

Det blev den 23-årige handelsskoleelev Rasmus Roager fra Solrød Strand, som i sidste ende løb med titlen. Rasmus var ikke umiddelbart blandt favoritterne på dagen, men alligevel fik han sat sine modstandere til vægs i den endelige finale.

Det var da også en meget overrasket og noget træt vinder, der efter tre timers koncentreret spil kunne tage titlen samt få overrakt den eftertragtede gavepakke med blandt andet en Nokia N8-smartphone.

“Jeg har selvfølgelig øvet mig så godt som jeg kunne, men jeg må nok indrømme, at der også har været lidt held med i spillet. Så jeg er en vildt glad, men også lidt overrasket vinder,” siger Rasmus Roager, der nu har planer om at forevige titlen.

“Jeg havde jo lovet mine venner, der var med mig i dag, at jeg ville få en Angry Birds-tatovering, hvis jeg gik hen og vandt konkurrencen. Når jeg lover noget, så holder jeg det også,” siger Rasmus, der nu skal tage stilling til, hvor tatoveringen skal placeres.

Det var første gang, der blev afholdt DM i Angry Birds, og flere end 1.200 danskere var tilmeldt konkurrencen. Andenpladsen ved DM i Angry Birds gik til Josva Engmose Jensen fra Holbæk, og tredjepladsen gik til Karina Clausen fra Odense.

Se billeder fra konkurrencen på facebook.com/Nokiadanmark


Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk