Få vores nyheder på mail

Danske børn mobildebuterer som tweens

Pressemeddelelse   •   Sep 08, 2013 11:00 CEST

Et nyt skoleår og nye hverdagsrutiner er ofte anledningen til, at børn får deres første mobiltelefon. Det er både trygt og praktisk, men medfører også et stort ansvar. Så hvor gammel skal et barn være for at få sin egen telefon? Det har Telia og YouGov spurgt danskerne om.

Når Malthe selv skal gå fra skolen til fritidsklubben, eller Emma er begyndt til ridning, er det ofte anledningen til, at børnene får deres første mobiltelefon. Så kan de nemlig altid ringe til far eller mor, og forældrene kan til enhver tid få kontakt til deres børn.

Hvad er så den rigtige alder til mobildebuten? Ifølge en helt ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Telia, mener danskerne, at barnet skal være fyldt 10 år, før de får egen mobiltelefon. Faktisk helt præcist 10,22 år.

Hvis man omvendt spørger forældre med børn under 15 år om, hvor gammel deres yngste barn var, da han/hun fik sin første mobiltelefon, er svaret imidlertid 9 år.

Det betyder, at børnene typisk går i 3. eller 4. klasse, når de får deres første mobiltelefon – og dermed muligheden for selv at ringe og sende sms-beskeder til hinanden. Hvis barnet får en smartphone med internetadgang, åbner der sig ydermere en hel verden af sociale medier, online spil, apps, chat, skype og alskens webindhold.

Derfor er det vigtigt, at forældrene engagerer sig i den nye mobile og digitale virkelighed, som børnene bevæger sig ind i, mener privatkundechef Christoph Nørgaard fra Telia Mobility:

”Når barnet får sin første mobiltelefon, betyder det, at forældrene næsten altid kan komme i kontakt med deres barn – og omvendt. Det er både praktisk og trygt. Samtidig skal man dog som forælder sørge for at opdrage sit barn til at navigere i den verden, der nu åbner sig for ham eller hende. Opstil gerne nogle regler for adfærd, sikkerhed og forbrug. Her kan man med fordel benytte sig af de mange pædagogiske og tekniske muligheder, der findes, ligesom teleselskabet altid vil være behjælpelig med råd og vejledning”.  

Som en hjælp til forældrene har Telia udviklet de to foldere ”God mobilstil for børn” og ”God mobilstil for teenagere”, som giver forældre indblik i spærringsmuligheder og kan danne ramme for gode samtaler om, hvad mobilen skal bruges til. De to foldere kan findes her.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk