Få vores nyheder på mail

Danskerne bruger mindre tid på film og Facebook end de nordiske naboer

Pressemeddelelse   •   Jul 08, 2010 11:30 CEST

Finnerne er flittigst på nettet i sommer, mens danskerne er mindst på, viser ny undersøgelse.

Ser man bort fra de sædvanlige sommerforlystelser er film og internet blandt de mest almindelige nordiske sommervaner i 2010. Vore naboer i Finland er de mest sommeropkoblede, mens danskerne er dem i Norden, som tilbringer mindst tid på nettet i sommermånederne. Næsten 40 procent af vores finske naboer ser film, når der skal kobles af i de lyse nætter. På anden pladsen kommer svenskerne med 31 procent, på tredje plads Norge med 27 procent og mindst sommerfilmsflittige er forbrugerne i Danmark, hvor kun 19 procent tager plads i filmsofaen. Facebook er endnu en sommeraktivitet, som mange nordboere benytter sig af. Men igen er danskerne på sidstepladsen. Kun hver tiende dansker slapper af med Facebook i sommer. I modsætning hertil er igen finnerne, hvor næsten 20 procent anvender Facebook, når de skal slappe af. Derefter kommer Norge med 17 procent og Sverige med 15.

“Udover de oplagte sommerudendørsaktiviteter som f.eks. at ligge på stranden og bade, så er film og surferi på nettet gode afslapningsaktiviteter i sommermånederne. Sidstepladsen i den nordiske analyse tyder på, at danskerne er mere ude i det fri end vores nordiske naboer. Det er dog bemærkelsesværdigt, at danskerne bruger meget mindre tid på film og Facebook end vores øvrige nordiske naboer”, siger Ken Andersen, ansvarlig for privatmarkedet i Telias bredbåndsforretning.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet United Minds for TeliaSonera som en onlineundersøgelse i perioden 26. maj - 1. juni 2010. Total besvarelse er mere end 4.000 svenskere, nordmænd, danskere og finnere fra 18 år og op. Resultatet er indsamlet i kvoter, repræsentative for det respektive lands befolkning afhængig af køn, alder og geografisk placering.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk