Få vores nyheder på mail

Danskerne elsker den korte tekstbesked: Vil du sige noget sødt, ærligt eller sexet? Så send en sms!

Pressemeddelelse   •   Sep 22, 2015 09:01 CEST

Selvom sms’en har sine oplagte begrænsninger, er den mobilbårne tekstbesked stadig en af danskernes foretrukne måder at kommunikere på. Det viser en ny analyse fra Telia og YouGov. Sms’en er særlig velegnet, når emnet er lidt intimt, pinligt eller bare ærligt, understreger livsstilsekspert Michelle Hviid.

Flere end hver femte dansker har inden for de seneste 14 dage sendt en sms med en kærlighedserklæring. Blandt de 18-34 årige er det næsten hver tredje. Én ud af 25 mænd har inden for de sidste to uger sendt en sms med en undskyldning, mens hver 8. dansker mellem 18 og 34 år har sendt en kæk besked om sex.

Sms’en er kommunikationskanalen, der bare ikke vil dø. Men hvorfor er den lille, korte tekstbesked så populær, når man lige så hurtigt kan ringe, chatte, facetime, maile eller sende en snapchat?

Ifølge Telias analyse er det hovedsageligt, fordi sms’en er et hurtigt medie. Man kan sende den lille besked i selv samme øjeblik, man får idéen og lysten til det, uanset om man bare lige er til kaffepause, trækker lidt frisk luft til festen, er på toilettet i skolen eller taster diskret under bordet til et møde.

”Sms’en var oprindeligt tiltænkt forretningsrejsende og erhvervslivet, og selvom den også i dag bliver brugt til hurtige, praktiske spørgsmål og svar, bliver den i høj grad også brugt flittigt til selv lange og dybe samtaler. Undersøgelsen viser, at danskerne godt kan lide den kombination af intimitet og distance, som sms’en har. Det er i denne kombination, jeg tror, vi finder svaret på, hvorfor sms’en stadig er så populært et medie,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Ifølge undersøgelsen har 43 % af de danskere, der for nyligt har sendt en kærlighedserklæring i en sms, svaret, at de valgte mobiltekstbeskeden, fordi de ville gøre den udkårne spontant glad, og de var i en situation, hvor de ikke kunne ringe. De, der har sendt en undskyldning, har svaret, at det er nemmere at formulere sine følelser i en sms frem for at ringe. Og de, der har sendt sexede sms’er, foretrækker det format, fordi det er mindre akavet at sms’e frem for at sige det direkte.

Den udlægning er foredragsholderen Michelle Hviid enig i: ”Jeg synes virkelig, at sms’en kommer til sin ret, når det handler om fx flirteri. Man kan ’lege’ lidt mere i en sms, fordi man undgår den potentielt akavede situation, som kan opstå ansigt-til-ansigt. Det gør os mere modige i forhold til at flirte og udtrykke følelser, og derfor er sms’en et uundværligt værktøj for mig,” siger Michelle Hviid, der er forfatter og skriver om livet.

Se, hvordan danskerne reagerer på ærlige sms’er i videoen nedenfor:


Hent hele videoen her (kreditering: Telia)

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande. Ved udgangen af 2014 havde TeliaSonera en omsætning på 101,1 milliarder svenske kroner og ca. 73 mio. abonnementer. TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2014 en omsætning på 5,8 milliarder svenske kroner, 1,8 mio. abonnementer og ca. 1000 medarbejdere. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk