Få vores nyheder på mail

Danskerne sender millioner af jule-sms’er

Pressemeddelelse   •   Dec 25, 2013 10:00 CET

Selv om det er gået tilbage for det traditionelle, håndskrevne julekort, så sender danskerne stadig mange julehilsner – dog tager sociale medier en stadigt større bid af kagen.

Det er ikke kun lommesmerter og mavesmerter, der plager danskerne juledag. Ømme tommelfingre fra de mange sms’er og statusopdateringer kan de fleste nok også genkende.

Telia har registreret godt 5,8 mio. sms’er den 24. december. Det er færre end juleaften sidste år, hvor der blev sendt ca. 7 mio. sms’er, oplyser Telia. Aktiviteten var størst sidst på aftenen, hvor der blev sendt op mod 200 sms’er i sekundet.

”Danskerne er stadig glade for muligheden for at sende julehilsner på sms, men tallet er lavere end de foregående år. Det skyldes, at flere og flere hilsner flytter over på sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram. Det er let og hurtigt at sende julehilsner til mange på én gang, og på den måde kan man måske få ønsket endnu flere god jul, end man ellers ville have gjort, siger Mette Honoré, Kommunikationschef, Telia Mobility Services.”

Dataforbruget falder i løbet af eftermiddagen og er ganske lille mellem kl. 18 og 21. Det tyder på, at vi koncentrerer os om familien og julemiddagen, og når vi har danset om juletræet og åbnet gaverne, går vi på Facebook for at takke for gaver mv.
Danskerne er flittige med mobilkameraet

I en undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Telia svarer hele 50 procent af danskerne, at de bruger mobilkameraet til at tage flere billeder i december måned i forhold til det traditionelle kamera. De fleste begrunder dette med, at smartphonen altid er lige ved hånden (86 %), og det er hurtigt og nemt at tage et billede (58 %).

”Kameraet har jo efterhånden udviklet sig til noget af et multiværktøj, og ikke mindst kameraet er blevet en af de mest populære funktioner i samspil med sociale medier. Derfor er det nærliggende at udnytte denne kombination til at sende personlige, visuelle julehilsner,” siger Mette Honoré.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk