Få vores nyheder på mail

Danskerne tager ikke mobilsikkerhed alvorligt

Pressemeddelelse   •   Sep 04, 2014 11:07 CEST

Vi danskere er ikke nervøse for at få vores mobiler hacket, og dermed risikerer vi, at fremmede får adgang til vores personlige beskeder, billeder og betalingsmidler. Det viser en ny undersøgelse, som Telia og YouGov har foretaget blandt 1006 voksne danskere.

Uanset hvor mange historier om film- og sportsstjerner, der har fået deres mobiltelefoner hacket og private fotos og beskeder opsnappet af fremmede, så er vi danskere ikke nervøse for, at det skal overgå os. Vi er i hvert fald ikke særlig opsatte på at beskytte adgangen til vores mobiltelefoner.

Langt under halvdelen af os (42 pct.) har således installeret ’remote wipe’ eller ’Find my iPhone’ på vores telefoner – så vi i det mindste kan slette alle data på mobilen, hvis den skulle falde i de forkerte hænder.

Ydermere er mere end hver fjerde smartphone, der risikerer at blive glemt på en café eller måske stjålet fra frakkelommen, helt åben for kriminelle, idet 27 % af alle, der ejer en smartphone, hverken har beskyttet deres telefon med en tastekode eller anden simpel låsefunktion.

Den meget afslappede holdning til mobilsikkerheden hænger sammen med, at mere end to ud af tre danskere svarer, at de ikke er bekymrede for, at deres mobiltelefon skal blive hacket.

Vores største sikkerhedsbekymring gælder faktisk offentlige, trådløse netværk. Det logger kun hver tredje af os på uden forbehold, mens mere end hver femte aldrig bruger dem. En sidste tredjedel bruger gerne de åbne netværk – men ikke hvis de skal logge på følsomme funktioner som fx netbank og NemID.

”For mange fungerer smartphonen som den primære adgang til bankoplysninger, mails og kalender samt helt personlige minder som billeder og videoer. Det gør hverdagen lettere og sjovere, fordi vi har det hele lige ved hånden, men det gør også, at vi er nødt til at tænke på vores mobil lidt ligesom en bagdør til vores hjem. Hér kommer man rigtig langt med en simpel tastelås, og blot ved at installere enkelte apps kan man sikre sig mulighed for at slette personligt indhold fra mobilen, hvis uheldet skulle være ude,” siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.

Læs mere om sikkerhed på mobilen og få gode råd her

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk