Få vores nyheder på mail

Danskerne udnytter de billigere roamingpriser på ferien

Pressemeddelelse   •   Jun 27, 2013 09:00 CEST

Priserne på international mobildata er de seneste år faldet markant, og danskerne er begyndt at gøre mere flittigt brug af deres smartphones – også når de tager på ferie.

Tidligere var det at krydse landegrænsen ofte ensbetydende med, at man slukkede for sin mobiltelefon for kun at tænde den igen i yderste nødstilfælde. Dataroaming på udenlandske netværk var meget dyrt, og ifølge en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Telia, har godt hver tredje over 18 år prøvet at modtage en overraskende høj mobilregning efter en ferie sydpå.

De seneste år er priserne på dataroaming imidlertid faldet drastisk bl.a. på grund af en EU-lovgivning, der sikrer kunderne mod at skulle betale overpris for trafik hos udenlandske netværksoperatører. I år falder prisen pr. MB med 35 % pr. 1. juli.

På denne baggrund har danskernes mobilvaner på udlandsferien ændret sig markant de senere år. Den nye YouGov-undersøgelse viser således, at næsten hver fjerde smartphone-ejer (24 pct.) i høj grad eller meget høj grad surfer nyheder og læser mails mv. på telefonen, når de er ude at rejse. Det betyder, at danskerne oftere bruger mobilen til dataroaming end til samtaler i udlandet.

”I dag bruger vi i lige så høj grad mobilen til at læse nyheder, opdatere sociale medier og sende mails, som vi bruger den til at ringe med, og det bør efter vores mening ikke være nødvendigt at ændre disse mobilvaner, blot fordi man krydser en landegrænse. Derfor har vi skabt et mere enkelt system for køb af dataroaming, som giver brugerne langt bedre kontrol over forbruget”, siger kommunikationsdirektør i Telia Mobility Services, Mette Honoré.

Hos Telia kan man fx surfe op til 20 MB om dagen på sin mobil for kun 30 kr. i Norden & Baltikum og 45 kr. i hele EU. Et kig på forbrugsstatistikken understøtter undersøgelsens udsagn om, at danskerne bruger mere mobildata på ferien:

Procentvise stigninger i dataforbrug (Europa):

  •   Stigning fra juli 2010 til juli 2011: 174 %
  •   Stigning fra juli 2011 til juli 2012: 158 %
  •   Stigning fra maj 2012 til maj 2013: 129 %

Det betyder, at forbruget af dataroaming samlet set er steget med 608 % fra juli 2010 til juli 2012.

Med 20 MB kan du fx:

  •   Downloade ca. fire MP3-sange
  •   Opdatere din Facebook-status 20 gange
  •   Downloade ca. 130 mails (uden vedhæftede filer)
  •   Læse 10 mobilsider på en netavis
  •   Streame radio i 15 minutter

 For mere information, se http://telia.dk/

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk