Få vores nyheder på mail

Danskernes største mobilønske 2014: Endnu bedre netværksdækning

Pressemeddelelse   •   Dec 19, 2013 09:58 CET

December er måneden, hvor vi må ønske os gode ting, der kan forsøde det nye år. Derfor har Telia bedt YouGov spørge danskerne om deres største 2014-ønske for mobilnetværket – og svaret er temmelig enslydende landet rundt.

De seneste år har det danske mobilnetværk undergået markante opgraderinger – ikke mindst med udrulningen af det lynhurtige 4G og sammenlægningen af Telia og Telenors netværk.

Arbejdet med at optimere mobilnetværkets infrastruktur er imidlertid en fortsat proces, og derfor har Telia i anledning af julen stillet flere end tusind danskere spørgsmålet: ”Hvis du skulle ønske dig én særlig forbedring af det danske mobilnetværk i 2014, hvad skulle det så være?”

Præcis halvdelen af de adspurgte mener, at den geografiske udbredelse skal være det vigtigste fokusområde for den fortsatte udvikling af mobilnetværket. Godt hver sjette (18 pct.) har hurtigere mobildatatrafik øverst på ønskesedlen, mens 15 pct. efterspørger et mere stabilt netværk.

Ønskelistens Top 3 er ens på tværs af hele landet. Alligevel er der nogle interessante forskelle på vores prioriteringer i de enkelte landsdele. I Hovedstadsområdet er man fx ikke helt så fokuserede på netværksdækning som i Sydjylland. Til gengæld har flere københavnerne end landsgennemsnittet hede drømme om endnu hurtigere datatrafik – et ønske, som på tværs af geografien især deles af den yngre del af danskerne.

Privatkundechef Christoph Nørgaard fra Telia finder undersøgelsesresultaterne interessante:

”Vi er jo i Danmark allerede forkælet med et af de hurtigste netværk i verden – herunder 4G, hvor vi dækker mere end 75 % af befolkningen. På den baggrund er det logisk, at kunderne fokuserer på at få elimineret de steder på landkortet, hvor de fx må ’nøjes’ med 2G. Derfor glæder vi os meget til i 2014 at kunne tilbyde danskerne det mest fintmaskede 3G mobilnetværk nogensinde, når sammenlægningen med Telenor er fuldt udrullet. Derudover er vi også i gang med at rulle 4G stort ud på master med 800 Mhz, hvilket vil give en langt bredere dækning med 4G.”

Næste år slår Telia og Telenor desuden 2G-nettene sammen, så man kan ringe og sms’e på steder, hvor det hidtil har været svært at få forbindelse, hvilket ifølge Christoph Nørgaard vil skabe en helt fantastisk, sammenhængende oplevelse på netværket.

TOP 3:

Hvis du skulle ønske dig én særlig forbedring af det danske mobilnetværk i 2014, hvad skulle det så være?

1. Bedre dækning (geografisk udbredelse)
2. Hurtigere mobildata (kapacitet)
3. Færre udfald (stabilitet)

Kilde: YouGov & Telia

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk