Få vores nyheder på mail

De unge ”synes godt om” glædelig jul

Pressemeddelelse   •   Dec 14, 2010 09:50 CET

En ny undersøgelse foretaget af Wilke på vegne af Telia viser, at julehilsner via Facebook er populære blandt unge fra 15-19 år. Mere end hver tiende angiver nemlig, at de primært vil sende deres julehilsner via Facebook. Traditionen tro er sms’en dog klart foretrukket til de unges julehilsner (63 pct.). Julegaveindkøbene bliver også i stadig stigende grad digitaliserede blandt danskerne, hvor hver anden enten allerede har købt eller vil købe julegaver over nettet.

De unge er aldrig længere væk fra deres venner end en enkelt sms eller Facebook-besked. Det hele sker på farten via mobilen, som stort set aldrig slukkes.

”Mange unge foretrækker abonnementer med fri sms, fordi det er hurtigt og nemt at holde kontakten med alle vennerne. En lignende tendens ser vi på Facebook, som rigtig mange bruger via mobilen. Unge i dag har et utroligt bredt netværk, som skal holdes ved lige. Hér er teknologien vigtig, når mange beskeder sendes hver dag til venner og bekendte,” siger Peter Krogsgaard, salgs- og marketingdirektør i Telia Mobility Services.

Undgå julegave-stress
Undersøgelsen viser også, at halvdelen af danskerne køber julegaver online frem for i fysiske butikker og undgår dermed den værste julegave-stress.

”De fleste af os har prøvet at stå i situationer, hvor vi ikke lige har fået købt alle gaverne, og pludselig står man midt i det rene kaos på Strøget eller i indkøbscentret få dage inden jul. Køerne er lange, temperaturen i butikken er alt for høj, og man slæber rundt på alt for mange poser. Derfor er online julegaveindkøb blevet populært, hvor man i ro og mag kan klikke rundt og finde det helt rigtige. Det hele kan gøres fra hjemmet og uden for butikkernes normale åbningstider, som for mange kan være svære at nå i hverdagen,” siger Peter Krogsgaard.

Mens undersøgelsen klart viser, at de unge foretrækker at sende julehilsner digitalt via sms eller Facebook, foretrækker de ældre (60+) stadig et traditionelt julekort (65 pct.).

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af Wilke på vegne af Telia i uge 48, 2010. Undersøgelsen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning fordelt på køn, alder (15-65 år) og region. 1000 respondenter indgår i undersøgelsen.

 

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk