Få vores nyheder på mail

De yngre kvinder er bedst til mobilflirt

Pressemeddelelse   •   Feb 14, 2013 14:57 CET

Det er ikke kun Amors pile, der flyver rundt i luften på Valentins Dag. Flere end hver tredje dansker bruger mobiltelefonen til at flirte – og ikke mindst de yngre kvinder fra storbyerne er fremme i skoen på den romantiske februardag. I anledning af Valentins Dag har Telia undersøgt danskernes romantiske vaner på mobilen.

En ny undersøgelse fra YouGov og Telia viser, at knap hver tredje dansker (32 pct.) flirter via sms. Det er primært de unge mellem 18 og 34 år, der sender romantiske beskeder med glimt i displayet over mobilen. I denne aldersgruppe svarer flere end 67 pct, at de sms-flirter – mens det kun gælder 29 pct. af de 35-54 årige og små seks pct. af danskerne over 54 år.

Det er andet år i træk, at Telia undersøger danskernes brug af mobilen til at flirte, og analysen viser, at de yngre kvinder i storbyerne går forrest, når det handler om at benytte teknologien til at sprede gode vibrationer i en kold tid.

”Vi bliver langsomt mere modige og intime i vores brug af mobiltelefonen – også som tekstmedie. De seneste tal viser eksempelvis, at 45 pct. af danskerne har prøvet at taste de forjættede ord Jeg elsker dig på deres mobiltelefon, og at 12 pct. har vovet at invitere en potentiel kæreste ud på første date via sms”, siger kommunikationsdirektør i Telia Mobility, Mette Honoré

Til gengæld har kun 4 pct. af danskerne prøvet af slutte et forhold via en tekstbesked på mobiltelefonen, der primært bruges som et ”offensivt” kærlighedsmedie:

“Jeg elsker at flirte via sms”, siger Michelle Hviid, direktør for Running Dinner, forfatter og foredragsholder med speciale inden for dating og parforhold. “Det vækker en pirrende glæde, hver gang telefonen bipper efter mig – og man kan have “ham” med i lommen overalt. Desuden er jeg en modigere flirt på sms, fordi det er en meget personlig kontaktform, men uden potentiel pinlig øjenkontakt”, slutter Michelle Hviid.

 FAKTA: I HVILKE LANDSDELE ER DER MEST SMS-FLIRTERI?

  1.   Hovedstadsområdet
  2.   Midtjylland
  3.   Syddanmark
  4.   Sjælland
  5.   Nordjylland

 * Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov i via online interviews med 1001 danskere.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk