Få vores nyheder på mail

Derfor bekymrer vi os om vores børn og deres mobiler

Pressemeddelelse   •   Sep 14, 2010 08:36 CEST

En ny undersøgelse foretaget på vegne af Telia viser, at forældre til drenge har andre bekymringer end forældre til piger, når det gælder børn og mobiler. Den hyppigste grund til bekymring blandt forældre til drenge er, at drengene kan miste mobilen, eller at den kan blive stjålet (25 pct. af de bekymrede forældre til drenge). Blandt de bekymrede forældre til piger er den mest udbredte grund til bekymring mobning på mobilen (29 pct.). Telia har lavet en brochure til forældre og deres børn, som skal hjælpe dem godt i gang med mobilen.

En stor del af forældrene siger i undersøgelsen, at de ikke har nogen bekymring i forbindelse med deres barns brug af mobil, men blandt de bekymrede forældre er der forskel på, hvad årsagen er.

“Undersøgelsen viser, at forældrenes bekymringer er forskellige alt efter, om de har en dreng eller en pige. Bekymringerne ligger tæt op ad de noget firkantede opfattelser af, at drenge er glemsomme, og piger fnidrer. Man kan bruge sin mobil på mange måder, og det er selvfølgelig vigtigt, at børnene lærer, hvad god mobilstil er fra starten af. Der er en masse fordele ved, at ens barn har en mobiltelefon, men der er også nogle ting, som man skal være opmærksom på som forældre,” siger Peter Krogsgaard, salgs- og marketingdirektør i Telias mobilforretning.

Giv dit barn en god start: Tag mobilsnakken sammen

Det kan give tryghed, når ens barn har en mobil, fordi forældre og barn altid kan få fat i hinanden. Det kan også gøre hverdagen lettere, fordi børnene selv kan lave aftaler. Men det er vigtigt, at forældre og børn får talt sammen om, hvad god mobilstil er, og hvad god mobilstil ikke er.

“Mobilens kamera er fedt, fordi man hurtigt kan tage sjove og flotte billeder, men det er også vigtigt at forstå, at kameraet ikke skal bruges til at irritere andre ved f.eks. at sende uheldige billeder af andre videre. Det er også en god ide, at tage en snak om, hvornår det er bedst at bruge mobilen, og hvornår en samtale ansigt til ansigt er bedst. Det kan være svært at udtrykke sig præcist over sms, fordi man ikke kan vise sit kropssprog og tonefald, så hvis man er sur, vred eller skuffet, er det måske bedst at tale sammen i stedet. I Telia har vi har lavet en brochure til børn og deres forældre med flere råd og information, så børnene kan få den bedste start med mobilen,” siger Peter Krogsgaard.

Læs mere på telia.dk og få flere gode råd og mere information i brochuren her.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er blevet foretaget af FactFactory på vegne af Telia i perioden 26.-31. august. 1006 respondenter med hjemmeboende børn i alderen 5-16 år har deltaget i undersøgelsen.

Giv dit barn en god start: Tag mobilsnakken sammen

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk