Få vores nyheder på mail

Digitalt vinderprojekt skal styrke ældres sikkerhed

Pressemeddelelse   •   Mar 20, 2018 09:15 CET

Daniel Lobian præsenterer Sarita-perlen for beboere på Aarhus Friplejehjem

Start-up virksomheden Sarita vandt i efteråret Telias digitale innovationskonkurrence JUMP med deres ”tryghedssmykke” til ældre og demente. Sarita-perlen testes i disse uger på Aarhus Friplejehjem.

Ældre mennesker, der falder i deres bolig eller forlader plejehjemmet uden at være i stand til at tilkalde hjælp, er en alvorlig udfordring inden for ældreplejen og årsag til mange bekymringer hos de pårørende.

I efteråret 2017 vandt den unge virksomhed Sarita innovationskonkurrencen JUMP, som teleselskabet Telia har afholdt for at sætte fokus på digitaliseringens potentiale i samfundet og i danske virksomheder. Her dystede mere end 100 start-ups om at vinde et partnerskab med Telia – og Saritas innovative og veldesignede projekt løb med førstepræmien.

Innovativt kaldesystem
Projektets kerneprodukt er Sarita-perlen, som er et kaldesystem, der samler flere af de digitale hjælpemidler, som ældre mennesker på fx plejehjem allerede benytter i dag, fx alarmknap og GPS. Sarita-perlen føjer dog nye funktioner til; blandt andet en stødfølsom alarm, der automatisk aktiveres, hvis den ældre falder, samt en tovejs samtalefunktion, der giver personale og pårørende mulighed for at hjælpe på afstand i de tilfælde, hvor den ældres udfordring er et spørgsmål eller afklaring. Herudover har Sarita udviklet en digital platform, der er let at bruge og giver plejere og pårørende mulighed for at følge med i den ældres daglige trivsel.

”De eksisterende alarmsystemer til ældre og demente er der ikke udviklet på i de sidste 20 år. Så at få lov til at arbejde med nye tanker og teknologier er en stor ting for både os og de ældres familier,” fortæller Rikke Mikkelsen, ergoterapeut og projektleder på Aarhus Friplejehjem.

Digitalisering og design
Med sin innovative teknologi udfordrer Sarita-perlen de nuværende kaldesystemer, som typisk består af en manuel kaldeknap, der bæres på kroppen. Udfordringerne med de manuelle kaldeknapper opstår blandt andet hvis en ældre er faldet eller er forvirret og derfor ikke har mulighed for at trykke på knappen og slå alarm. Dette problem løser Sarita-perlen.

Desuden har Sarita som de første taget æstetikken alvorligt. Mange ældre ønsker ikke at gå rundt med et grimt alarmsystem, fx i form af et orange gummiarmbånd. Sarita-perlen er udformet som en broche, og den kan designes helt individuelt med fx et smukt billede, et fotografi af barnebarnet – eller som i ét tilfælde på Aarhus Friplejehjem: et AGF-logo.

For Telia er samarbejdet med Sarita en kærkommen lejlighed til at teste nye anvendelser af mobilnetværket samt ikke mindst at skubbe til den generelle digitale udvikling i Danmark:

”Telias netværk og produkter udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Derfor ligger det os på sinde, at identificere og understøtte nytænkende projekter, der udnytter digitaliseringens mange muligheder til også på samfundsniveau at styrke trygheden, omsorgen og livskvaliteten,” siger Telias adm. direktør, Morten Bentzen


FAKTA:
Hvad kan Sarita-perlen?

  • Fald detektion: I tilfælde af fald, vil enheden automatisk sende en alarm til plejeren.
  • Samtale funktion: Manuel kaldeknap, så brugeren kan komme i direkte kontakt med plejere.
  • GPS og tryghedszone: Indbygget GPS og mulighed for opsætning af personlige tryghedszoner.
  • Ligthhouse: Sarita-perlen kan konfigureres efter behov via et online kontrolpanel

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.