Få vores nyheder på mail

Discovery-seere risikerer at miste tv-signal

Pressemeddelelse   •   Jun 07, 2017 15:00 CEST

Fra kl 23.59 i aften er der risiko for, at Telia TV-kunder ikke længere vil kunne se de tv-kanaler, hvor rettighederne ejes af Discovery Networks. Årsagen er, at Discovery Networks i forbindelse med forhandlinger ønsker at ændre de nuværende vilkår på en måde, så den enkelte tv-kunde fremover bliver stillet betydeligt dårligere end i dag - det gælder både pris og valgfrihed.

En så betydelig forringelse af kundernes produkt, kan Telia ikke acceptere. Af rettighedsmæssige årsager er Telia derfor nødsaget til at slukke for signalet på de berørte kanaler fra og med midnat - medmindre man når til enighed inden da.

I Danmark drejer det sig om følgende kanaler:
Kanal 4 - Kanal 5 - 6’eren - Canal 9 - Euro Sport 1 - Euro Sport 2 – Discovery - Discovery World - Discovery ID - Discovery Science - Animal Planet - TLC

Kernen i konflikten er, at Discovery Networks ønsker at begrænse slutkundernes adgang til indhold og samtidig vil indføre en markant prisforhøjelse.

“For Telia er kundeoplevelsen det vigtigste. Derfor er det her også en rigtig ærgerlig situation. Men vi kan ikke acceptere, at vores tv-kunder i Danmark bliver stillet så meget ringere, fordi man forsøger at tvinge en stor europæisk aftale ned over os og vores kunder. Det er en kamp, vi er nødt til at tage på vegne af vores kunder,” siger privatkunde direktør i Telia, Christoph Nørgaard og fortsætter:

”Vi håber selvfølgelig på at nå til enighed med rettighedshaveren hurtigst muligt, så kunderne ikke oplever ændringer i deres tv-produkt. Men et forringet produkt med mindre valgfrihed til den enkelte kunde og til en højere pris. Det kan vi selvfølgelig ikke acceptere,” siger Christoph Nørgaard.

Telia understreger:

  • Der bliver sendt direkte besked ud til alle berørte kunder i løbet af i dagen i dag. 
  • Det tilstræbes, at alle berørte kunder vil være orienteret, inden der slukkes for signalet. 
  • Alle berørte kunder vil få en kompensation - denne afhænger af, hvilket produkt kunden har. 
  • Hvad kompensationen består i, fremgår af den direkte kommunikation med den enkelte kunde.
  • Telia arbejder på at finde en permanent løsning så hurtigt som muligt. 

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.