Få vores nyheder på mail

FESTER OG FOTOS: De unge går retro, forældrene vil have spontanitet

Pressemeddelelse   •   Apr 07, 2016 08:18 CEST

Foråret er kommet, og dermed er det også højsæson for fester i familien: konfirmationer, barnedåb og bryllupper. Aldrig før er der taget så mange mobilbilleder til fester og ceremonier, men hvordan foretrækker vi egentlig at få dokumenteret vores familiefester? Og hvad med de pinlige fotos fra de sene, løsslupne timer af festen?

En ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for Telia, viser, at flere end halvdelen af os danskere tager billeder med vores mobiltelefoner, når vi er gæster til konfirmationer, fødselsdage og andre familiefester.

Især de 31-49-årige er glade for at få fotodokumenteret deres fester med sjove billeder fra gæsternes mobiletelefoner. Blandt deres børn, teenagerne, er det imidlertid – lidt overraskende – flere end dobbelt så mange, der hellere vil have festen foreviget af en professionel fotograf eller i det mindste med billeder fra et klassisk fotografiapparat.

”De unge i dag har aldrig prøvet andet end at kunne tage billeder når som helst og hvor som helst. For dem er fotos bare én måde at kommunikere på - helt på linje med tekst og tale. Det ser vi på de sociale medier og især Snapchat. Derfor tænker de unge naturligt, at billeder fra en konfirmation eller et bryllup er en særlig kategori, og at det skal gøres ”ordentligt” med et rigtigt kamera. Omvendt vil forældregenerationen, de 31-49-årige, hellere have vennernes spontane mobilfotos frem for de opstillede festbilleder, de husker fra deres barndoms familiesammenkomster,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør hos Telia.

Tænk, før du deler dine festbilleder

Som gæst bør man dog lige tænke sig om, før man deler sine festfotos. I løbet af en fest kan der tit forekomme episoder, der ikke nødvendigvis egner sig til at blive delt på sociale medier i vennekredsen, uanset om det er et forbudt kys eller en toupé på afveje. Undersøgelsen viser således, at hele 21 pct. af alle voksne danskere specifiikt er blevet bedt om at holde et festbillede for sig selv. Blandt de 20-30-årige er det faktisk hele 33 pct – altså en tredjedel – der har fået besked om at holde tæt med særlige billeder fra en fest.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande. Ved udgangen af 2015 havde TeliaSonera en omsætning på 86,6 milliarder svenske kroner og ca. 27 mio. abonnementer. TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2015 en omsætning på 5,9 milliarder svenske kroner, 1,9 mio. abonnementer og ca. 1000 medarbejdere. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk