Få vores nyheder på mail

Før og nu: Mobiltelefonen gør dine apparater arbejdsløse

Pressemeddelelse   •   Jun 08, 2015 08:49 CEST

At vores smartphones fylder stadig mere i hverdagen er ingen hemmelighed. Direkte adspurgt svarer danskerne i en ny undersøgelse fra Telia og YouGov, at deres mobiltelefoner mere eller mindre har elimineret behovet for en lang liste populære apparater og hjælpemidler.

Den teknologiske udvikling er gået særligt hårdt ud over det traditionelle kamera og vækkeuret, som hhv. 75 % og 73 % af alle danskere i dag har fravalgt til fordel for mobiltelefonens tilsvarende funktioner. Også klassiske papirprodukter som kalenderen og adressebogen er hos mere end to-tredjedele af danskerne veget til fordel de digitale løsninger. Selv en forholdsvis ny opfindelse som GPS’en til bilen er hos seks ud af ti danskere fravagt til fordel for mobilens vejviserfunktioner.

”Smartphones overtager stadig flere essentielle funktioner i vores dagligdag. Mobilteknologien gør en masse ting lettere og mindre tidskrævende, og de mange smarte muligheder bliver hurtigt en selvfølge i hverdagen. En tidligere analyse, vi har lavet, viser også, at den personlige mobiltelefon ligger på linje med pengepungen, kreditkortet og vores nøgler over ting, vi allernødigst vil miste”, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Mange af telefonens funktioner er databaserede, hvilket betyder, at vi også er afhængige af et godt netværk for at kunne udnytte mulighederne og fx opbevare og søge i billeder, kontaktinfo, kalenderaftaler med videre.

For netop at illustrere, hvordan netværket gør hverdagen lettere og styrker vores oplevelser, har Telia i en ny film udsat den populære tv-vært, Anders Breinholt, for et eksperiment, hvor han skal klare sig i 24 timer uden netværk. Og vi kan godt afsløre, at det klarer han. Næsten. Se den underholdende film her.

TOP 10:

Hvilke af følgende funktioner føler du, at smartphonen i højere grad opfylder for dig i dag – i forhold til de ting, der tidligere havde samme funktion?

  • 1.Kamera (75 %)
  • 2.Vækkeur (73 %)
  • 3.Kalender (68 %)
  • 4.Kontaktliste (65 %)
  • 5.Navigation/GPS (60 %)
  • 6.Almindeligt ur (55 %)
  • 7.Netbank/pengeoverførsel (53 %)
  • 8.Musikafspiller (43 %)
  • 9.Notesbog (39 %)
  • 10.Visning af film & tv (10 %)

Kilde: YouGov/Telia 2015

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande. Ved udgangen af 2014 havde TeliaSonera en omsætning på 101,1 milliarder svenske kroner og ca. 73 mio. abonnementer. TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2014 en omsætning på 5,8 milliarder svenske kroner, 1,8 mio. abonnementer og ca. 1000 medarbejdere. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk