Få vores nyheder på mail

Forældre venter med at give børn deres første mobiltelefon

Pressemeddelelse   •   Nov 27, 2017 10:00 CET

Danske børn får typisk deres første mobil, når de begynder at gå alene hjem fra skole.

Telia har gennem flere år spurgt danskerne om, hvor gammelt deres yngste barn var, da han eller hun fik sin første mobil. For første gang er gennemsnitsalderen steget.

Hvor gammel skal mit barn være for at få sin egen mobiltelefon? Det spørgsmål hører Telias butikspersonale og kundeservice ofte. Det rigtige svar findes naturligvis ikke, men til gengæld kan man spørge danske forældre om, hvornår deres yngste barn fik sin første mobil. Det har Telia gjort fire år i træk, og i år er tendensen anderledes end tidligere. 

De seneste par år har danske børns ’mobil-debut’ ligget omkring 8 år – altså i 2. klasse – men i den helt nye måling er gennemsnitsalderen 9 år og to måneder. En alder hvor mange børn går i 3. klasse.

Årsagen til dette skift kan være mange, men ifølge Telia handler det blandt andet om, at mobilen både skaber tryghed, men også er et stort ansvar for barnet:

”Det er vores opfattelse, at forældre generelt gerne vil vente en smule længere med den første mobiltelefon, fordi en smartphone jo udover at være tryghedsskabende, samtidig er en kanal til en hel verden af websites, chat, sms’er, sociale medier med mere, som det kræver nogle forholdsregler og modenhed at bevæge sig ud i”, siger privatkundedirektør hos Telia Gustav Berghog.

Tryghed er afgørende
I Telias undersøgelse bliver forældrene også spurgt om årsagen til, at barnet fik sin første mobiltelefon. Her fremhæver næsten en tredjedel danskere som førsteprioritet, at det skyldtes, at barnet selv skulle til at gå til og fra skole eller institution.

”Tryghed er en afgørende faktor, når barnet skal have sine egen mobiltelefon. Derfor ser vi også ofte, at barnet får sin første mobiltelefon i forbindelse med et nyt klassetrin og nye hverdagsrutiner, når de fx begynder at cykle alene til skole eller måske tage bussen til fritidsaktiviteter”, siger Gustav Berghog.

Starter tidligere med internet og apps
Allerede inden børnene får egen mobiltelefon har mange allerede stiftet bekendtskab med nettet og især online spil og apps - ofte via en tablet. Ifølge Telias analyse er danske børn i snit 6,8 år, når de begynder at gå på eventyr i den digitale verden på egen hånd. Ifølge Gustav Berghog kan dette også have betydning for, hvornår barnet får sin egen smartphone:

”Mange forældre vil gerne have, at deres børn lærer at være digitale, forstår internettets muligheder og kan håndtere forskellige gadgets – men der er alligevel et skridt fra at lege med forældrenes tablet hjemme i stuen til selv at få sine egen smartphone med eget telefonnummer. Her er vi som forældre blevet mere bevidste om, at mobilen også er en kanal til internettet, chat, sms, sociale medier – med alle de risici, det indebærer. Så på det punkt ønsker mange nok at udskyde mobildebuten, til det er absolut nødvendigt, eksempelvis når barnet selv skal gå til og fra skole eller en fritidsordning”, siger Gustav Berghog fra Telia.

For at give forældrene de bedste muligheder for at guide børnene i forhold til deres adfærd i en online verden, har Telia bl.a. sammen med Red Barnet samlet gode råd og informationer om børns færden på nettet her.

Det er YouGov, der er gennemført undersøgelserne på vegne af Telia.

FAKTA

Hvor gammel var dit yngste barn under 16 år (som har egen mobiltelefon), da han/hun fik sin første mobiltelefon?

2017: 9,2 år

2016: 8,5 år

2015: 8,6 år

2014: 9,3 år

Kilde: Telia og YouGov 2017

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.