Få vores nyheder på mail

Glem alt om at filme, når vi går rundt om juletræet

Pressemeddelelse   •   Dec 22, 2017 08:00 CET

Julemiddagen er hellig i Danmark. Især hvad angår at dele billeder på sociale medier - det er 'no go'

Telia har spurgt danskerne om, hvad der egentlig er god stil, når familien er samlet juleaften – og det kribler i fingrene for at knipse billeder af risalamanden eller smugfilme onkel Jørgens forsøg på at holde tonen og tempoet i ’Glade jul’.

Et veldækket bord og en smuk madtallerken er nogen af de mest populære motiver på Instagram, og vi deler gerne små videoer fra familiesammenkomster på Facebook – bare helst ikke juleaften!

Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet på vegne af Telia. Her svarer næsten 7 ud af 10 danskere, at det ikke er i orden at have mobilkameraet fremme under julemiddagen fx for at tage billeder, være på Facebook eller sms'e med andre.

Og når det kommer til dansen rundt om juletræet – hvor de fleste af os jo ofte kæmper med både at holde sanghæftet, holde i hånd, synge rent og gå i samme takt – ja, der svarer 62 pct. at det på ingen måde bør filmes eller deles på de sociale medier.

Hvor de yngre voksne, de 18 til 34-årige, er noget mere afslappede end den ældre generation i forhold til at have mobilen fremme ved julebordet – så er forskellen mindre markant, når det handler om optrinnet traditionerne omkring juletræet.

Det handler dog muligvis mere om iscensættelse end om pli og juletraditioner:

”En tredjedel af de 18 til 34-årige ser ikke noget problem i, at mobilen kommer frem under julemiddagen, hvis man lige vil tage et billede, sende en besked eller tjekke julestemningen hos vennerne på de sociale medier. Til gengæld mener mindre end en fjerdedel, at det i orden at filme og dele optagelserne, når der danses rundt om juletræet. Det skyldes nok, at man derved afgiver kontrol over en ret følsom og intim situation – og det er jo de færreste af os, der lyder som Bing Crosby, når der synges julesamler”, siger privatkundedirektør hos Telia, Gustav Berghog.

Generelt er nordjyderne mest restriktive og københavnerne mindst, når det handler om villigheden til at filme og dele familiens dansende og syngende tur rundt om juletræet.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.