Få vores nyheder på mail

God mobiladfærd til sommerens koncerter: Nyd øjeblikket, tag en selfie, men drop videoen!

Pressemeddelelse   •   Jun 16, 2016 08:15 CEST

Mobilen er blevet en integreret del af oplevelsen, når vi går til koncerter, fodboldkampe og andre live-events. Derfor accepterer vi også i vid udstrækning, at sidemanden lige tager et par billeder eller sms’er under showet – men der også grænser. Det viser en ny undersøgelse, som Telia og YouGov har foretaget blandt 2506 danskere.

Sommeren er højsæson for store koncerter. Telia Parken i København byder alene inden for de næste par måneder på både Beyoncé, Bruce Springsteen og Coldplay – og dertil kommer alle sommerens festivaller.

En stor koncertoplevelse skal naturligvis nydes i fulde drag og glæden foreviges og deles med billeder og videoklip. Omvendt er det også frustrerende, hvis oplevelsen, som man har glædet sig til i flere måneder, forstyrres af andre koncertgæster, der har mere travlt med at filme og fotografere, taste og tale, end at følge med i det, der foregår på scenen.

”Vores undersøgelse viser, at flere end hver tredje dansker har prøvet at få forstyrret eller ligefrem ødelagt en koncert- eller biografoplevelse, fordi andre publikummer har haft haft for travlt med deres mobiltelefoner”, siger Mette Honoré, kommunikationsdirektør hos Telia.

Omvendt viser analysen også, at der skal ret meget til, før vi bliver irriterede over andres mobiladfærd. I undersøgelsen spørges danskerne blandt andet om, hvorvidt det er OK at tage billeder eller opdatere sin Facebook under en koncert. Ud af en lang række muligheder er det kun to handlinger, som et flertal finder direkte uacceptabelt. Det drejer sig om deciderede telefonsamtaler under en koncert samt de tilfælde, hvor sidemanden optager hele numre eller hele koncerten med sin smartphone.

Til gengæld er flere end 7 ud af 10 danskere ”enige” eller ”delvist enige” i, at man gerne må tage billeder af sig selv, sine venner og showet under en koncert. Der er også opbakning fra over halvdelen af danskerne til, at man må sende sms’er, opdatere sociale medier og optage korte video-sekvenser.

”Det ser ud til, at danskerne er blevet overbærende med hensyn til andres brug af smartphones under koncerter. Det lader til, at vi har accepteret, at dokumentation og deling af oplevelsen er blevet en integreret del af det at gå til koncert. Og vi er nok også blevet bedre til at tage hensyn til hinanden, så vi eksempelvis ikke spærrer andres udsyn i længere tid, når vi tager et billede af scenen, og vi har måske dæmpet baggrundslyset på mobilen, så vi ikke lyser omgivelserne op, bare fordi vi lige skal svare på en besked”, slutter Mette Honoré.

Top 3: Undgå følgende, når du skal til koncert til sommer:

  • At lave taleopkald på din mobil
  • At optage hele numre - eller hele koncerten - på din telefon
  • At tage stemningsbilleder af andre gæster, som du ikke kender


Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.