Få vores nyheder på mail

Hellere miste pung og nøgler end mobiltelefon

Pressemeddelelse   •   Nov 27, 2013 10:30 CET

Blandt de 18 til 34-årige danskere har mobilen nu overhalet både pung, nøgler og betalingskort som den ejendel, vi mest nødigt vil miste. Det viser en ny undersøgelse fra Telia og YouGov.

Det er både dyrt og besværligt at miste sine nøgler eller sin tegnebog. I år er begge dele imidlertid overhalet af mobiltelefonen som den ejendel, vi allernødigst vil miste. I hvert fald blandt de 18 til 34-årige danskere i en ny analyse fra Telia og YouGov.

Telia lavede sidste år en tilsvarende undersøgelse – og her var nøglerne til hjemmet stadig den ”dyrebareste” ejendel inden for samtlige aldersgrupper. I år har billedet imidlertid ændret sig blandt de unge voksne, og hos Telia er man ikke i tvivl om årsagen:

”Vores mobiler rummer efterhånden rigtig mange private oplysninger og informationer som adressebøger, fotoalbums, kalendere samt adgang til mailboks, netbank og Facebook-konto. Alt dette indhold betyder, at det er brandærgerligt at miste minder og noter med mobilen samtidig med, at det indebærer en sikkerhedsrisiko, idet telefonen har adgang til både økonomi og andre følsomme oplysninger”, siger privatkundechef hos Telia, Christoph Nørgaard.

I lyset af den nye undersøgelse anbefaler Christoph Nørgaard derfor, at man sørger for regelmæssig back-up af mobiltelefonens indhold og sikrer sin telefon med tastelås og ’remote wipe’ eller en lignende funktion, der kan fjernslette personligt indhold.

Læs mere om sikkerhed her

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk