Få vores nyheder på mail

Hver 5. dansker abonnerer på musikstream

Pressemeddelelse   •   Maj 30, 2013 09:01 CEST

At eje sin musik er ikke længere vigtigt for de unge musikelskere. Det er derimod muligheden for at have sin yndlingsmusik tilgængelig hele tiden, hvilket stiller store krav til et stærkt mobilnetværk – ikke mindst i de store byer.

En ny undersøgelse, som YouGov har gennemført for Telia, viser, at 22 pct. af alle danskere mellem 18 og 64 år i dag har abonnement på en musikstreaming-tjeneste. Det er især unge mænd i hovedstadsområdet og Midtjylland/Aarhus, der er storforbrugere af online musik.

Den suverænt mest populære streamingtjeneste er Spotify (58 pct. af alle brugere), med Play på andenpladsen (39 pct.) og WiMP på bronzepladsen (7 pct.).

Spotify har især fat i de unge (64 pct. af de 18-34 årige brugere), mens Play er foretrukket af de 35-49 årige (55 pct.).

Ejerskab til sin musik er således ikke afgørende for dagens musikforbruger. Hele 55 pct. svarer, at det slet ikke eller kun i mindre grad er vigtigt. Det altafgørende parameter er derimod tilgængeligheden – at have sin musik på sig altid og overalt. Det mærker man ikke mindst hos Telia, der leverer Spotify Premium til alle platforme:

”Interessen for Spotify har været overvældende, og antallet af abonnementer stiger stadig. Vi kan også mærke musikstreamingens popularitet på datatrafikken, ikke mindst i de større byer og når der fx afholdes musikfestivaler, hvor vi derfor understøtter netværket med ekstra mobile master”, siger privatkundedirektør i Telia Mobility, Christoph Nørgaard.

Af andre årsager til, at vi i dag streamer vores musik, nævner især københavnerne, at det handler om at kunne finde og udforske ny musik, mens en stor del af midtjyderne svarer, at det også handler om at spare penge.


TOP 3: Årsager til, at vi streamer musik

1. Adgang til musik altid og overalt

2. Adgang til så meget musik som muligt

3. Så jeg kan udforske ny musik

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk