Få vores nyheder på mail

Hvilken version af dig selv viser du din nye chef på Facebook?

Pressemeddelelse   •   Apr 30, 2015 08:40 CEST

Er du jobsøgende eller bare på udkig efter nye udfordringer? Så skal du ikke bare have styr på dit CV og eksamenspapirer, men også tjekke at dine referencer på de sociale medier er i top. Telia har undersøgt danskernes arbejdsrelationer på Facebook og giver sammen med rekrutteringsfirmaet Hartmanns gode råd om karrierefremmende adfærd på sociale medier.

I en ny repræsentativ undersøgelse svarer hele 58 procent af danskerne, at de er venner med deres kolleger på Facebook. Når det handler om at være venner med chefen er procentsatsen dog mere en fire gange lavere, idet kun 14 procent af os er forbundne med chefen på Facebook – og det kan der være gode grunde til.

Hvis du ikke kunne forestille dig at have din chef på besøg hjemme i stuen og lade ham eller hende bladre gennem dine private fotoalbum eller overhøre dine samtaler med gamle skolekammerater – så kan det være en god ide at overveje, om du overhovedet skal være venner med chefen på Facebook, eller i hvert fald få opdateret privatindstillingerne på din profil.

”Det er forholdsvis nemt at opdele hvem, der må se hvad på din Facebook-profil. Dermed kan du sikre, at dine fotoalbums fra ”Bali 2012” eller ”Nytår 2008” ikke ligger frit tilgængelige for dine nuværende eller kommende chefer,” siger Camilla Wilfert, ekspert i sociale medier hos Telia.

Men hvilken betydning har din offentlige Facebook-profil egentlig for dine jobmuligheder? Anne-Mette Ravn, adm. dir. i det nordiske konsulenthus Hartmanns: ”I dag ønsker virksomhederne at ansætte det hele menneske, og blandt mange arbejdsgivere er der en naturlig interesse for, hvordan kommende medarbejdere optræder på de sociale medier. De fleste arbejdsgivere er dog klar over, at Facebook er til privat brug, og en rundspørge, vi tidligere har foretaget, viste, at kun fire pct. af lederne har valgt en ansøger fra på baggrund af en privat profil på Facebook. Til gengæld havde hele 80 pct. undersøgt en jobansøgers profil på LinkedIn”.

FAKTA: 3 gode råd om synlighed på Facebook

  • 1. Brug Facebooks listefunktion til at opdele dine kontakter i grupper alt efter, om de skal kunne se statusopdateringer, fotoalbums, videoer mv. Her kan du organisere dine venner i grupper og sætte forskellige indstillinger for, hvad de skal have adgang til at se på din profil.
  • 2. Indstil din Facebook-profil til, at du altid skal godkende indhold, du er tagget i, før det lægges på din tidslinje.
  • 3. Tag testen og se, hvad dine venner og ”ikke-venner” kan se på din Facebook-profil og opsæt dine privatindstillinger ud fra det.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande. Ved udgangen af 2014 havde TeliaSonera en omsætning på 101,1 milliarder svenske kroner og ca. 73 mio. abonnementer. TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2014 en omsætning på 5,8 milliarder svenske kroner, 1,8 mio. abonnementer og ca. 1000 medarbejdere. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk