Få vores nyheder på mail

HVORNÅR BRUGTE DANSKERNE MEST OG MINDST DATA I 2018?

Pressemeddelelse   •   Jan 11, 2019 06:00 CET

Telia har kigget på årets samlede dataforbrug i mobilnetværket i 2018, hvor forbruget blandt Telias kunder steg med 16 %.

Digitaliseringen af vores hverdag fortsatte for fuld kraft i 2018, og danskernes brug af mobilen til at bruge apps og gå på nettet voksede markant sidste år. Telia har kigget på årets samlede dataforbrug i mobilnetværket i 2018 – og her stikker nogle tal markant ud: Hvor meget steg dataforbruget i forhold til tidligere år? Og hvilke dage, var der egentlig mest – og mindst – gang i netværket i 2018?

Samlet set steg dataforbruget blandt Telias kunder med 16 % i 2018 fra januar til december. Det er en samlet stigning, der svarer til streaming af knap en million timers film i HD-kvalitet eller 34,5 millioner timers musik på Spotify.

Verdensfred gav datarekord
Dataforbruget stiger henover året, men én dag skilte sig dog markant ud i 2018. Det var den 11. november, hvor netværket transmitterede hele 29 % mere data i forhold til årets gennemsnit. Statistikken giver jo i sig selv ikke nogen forklaring på, hvorfor lige præcis denne dag blev årets højdespringer – men dagen var historisk, eftersom det var hundredeåret for afslutningen af 1. verdenskrig, hvilket blev markeret over hele verden. En oplagt forklaring er derfor, at danskerne har streamet ekstra mange nyheder og live-transmissioner denne dag.

Nummer to på listen over de mest data-aktive dage i 2018 rummer i sig selv en mere jordnær forklaring. Det var nemlig den 28. oktober, hvor vi gik over til vintertid. Dermed blev døgnet én time længere, hvilket altså også gav udslag på dataforbruget.

Årets mindst aktive datadag var den 24. december, juleaften. Her lagde vi tilsyneladende vores smartphones fra os, når julehilsnerne var sendt til nær og fjern, hvorefter julefreden sænkede sig over mobilnetværket. Denne dag faldt dataforbruget med hele 23 % i forhold til gennemsnittet for året

Forbrugsstigningen flader ud
Sammenligner vi det samlede forbrug af mobildata i hele 2018 med fx for fem år siden i 2013, så er datatrafikken samlet set vokset med 628 %. Så digitaliseringen fortsætter – men accelerationen i dataforbruget falder støt. Fra 2016 til 2017 steg datatrafikken i Telias netværk fx med 26 % – mod 16 % sidste år. Så vi bruger stadig mere data, men stigningsgraden er ikke så høj som tidligere.

”Der er altid interessant at se tilbage på det år, der lige er gået – og som udbyder af digitale tjenester fokuserer vi naturligvis på tendenserne inden for data og mobilteknologi. Blandt de mest interessante observationer er, at accelerationen af dataforbruget daler, og det ser vi som et tegn på, at kapaciteten i det udbyggede netværk er ved at indhente det konstant stigende behov. Dermed kan vi fokusere endnu mere på innovationen af nye digitale ydelser, fx Internet of Things, samt naturligvis den løbende udvikling af dækning og hastiged”, siger Henrik Kofod, Teknologidirektør (CTO) hos Telia Danmark.

For yderligere information og billeder mv., kontakt venligst:
Mads Houe, pressechef, Telia Danmark: mads.houe@teliacompany.com / 2827 0171

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.