Få vores nyheder på mail

iOS vs. Android: Styresystemet dikterer købet af din næste mobil

Pressemeddelelse   •   Jul 14, 2015 09:14 CEST

Telia og YouGov har undersøgt, hvad danskerne vægter højest, når de står overfor valget af ny smartphone. Samlet set vægter styresystemet højest hos danskerne, men der er stor forskel, hvad der er vigtigst for de trofaste Apple- og Android-tilhængere.

Hele 41 pct. af danskerne siger, at de vægter styresystemet højest, når de vælger ny mobil. Men deler man danskerne op i hhv. iOS- og Android-brugere, er der stor forskel på, hvad der er afgørende for, hvilken model de kaster deres kærlighed på:

”Der er nogle ret interessante resultater i undersøgelsen. Fx afslører tallene, at iPhone-brugere i højere grad vægter mærket – altså selve Apple-brandet - og designet meget højt. Det kan vidne om en meget emotionel tilgang til valget af smartphones, hvor følelserne og æstetikken er i højsædet,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Det er dog ikke helt de samme ting, som Android-tilhængerne lægger vægt på:

”I kontrast til Apple-fansene lægger andre smartphone-brugere i højere grad vægt på styresystemet i sig selv, skærmkvaliteten og kameraet – altså de mere hardcore specs. Mærket på producenten er slet ikke i denne gruppes top 5, så det lader til, de lettere kan shoppe rundt mellem mobiler fra både Samsung, Sony, Huawei og andre producenter, som kører Android. Modsat Apple-tilgangen er dette måske udtryk for en rationel tilgang, hvor man i højere grad sammenligner specifikationer, inden man vælger sin næste telefon,” siger Christoph Nørgaard.

Top 5 - hvad er vigtigst for valget af ny mobil?

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande. Ved udgangen af 2014 havde TeliaSonera en omsætning på 101,1 milliarder svenske kroner og ca. 73 mio. abonnementer. TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2014 en omsætning på 5,8 milliarder svenske kroner, 1,8 mio. abonnementer og ca. 1000 medarbejdere. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk