Få vores nyheder på mail

​IT-problemer? Kvinder spørger ægtefællen. Mænd spørger vennerne

Pressemeddelelse   •   Jan 23, 2018 06:00 CET

Der er stor forskel på mænd og kvinder, når vi skal have hjælp til IT. Mænd spørger vennerne først.

En ny undersøgelse fra Telia viser, at der er meget stor forskel på, hvem vi vender os mod, når teknologien driller. 

Den gruppe, der generelt er størst tillid til, når det handler om hjælp til IT-problemer, er vores partnere/ægtefæller. Der er dog meget stor forskel på kønnene i dette spørgsmål: Kvinderne vælger helt overvejende at spørge deres partner til råds (det gør hele 38 %), mens mændene åbenbart har noget mindre tiltro til ægtefællens IT-kompetencer, idet partneren her er placeret helt nede på en femteplads (12 %)!

Mænd spørger vennerne
Hos mændene er en ven den populæreste mulighed, når der skal bruges hjælp til problemer med fx internet, computer eller mobil. Nummer to på mændenes liste er svarmuligheden ”Ved ikke”. Hvorvidt dette skal tolkes sådan, at mange danske mænd simpelthen ikke kan finde nogen, der er klogere på IT i deres omgangskreds end dem selv, kan der naturligvis ikke konkluderes entydigt på – men det er et interessant resultat. Som tredje mulighed ville mændene spørge en kollega.

Stor forskel på generationer
Blandt den ældre generation (50-64 år) spørger man oftest sit barn – eller barnebarn – til råds, når teknologien driller, mens kun 13 % af de unge voksne (18-34 år) ville vælge at spørge mor eller far.

”Det er vigtigt, at vi hver især formår at udnytte de mange muligheder, som digitaliseringen tilbyder, både privat og professionelt – og at vi har nogen at spørge til råds. Derfor er det også positivt, at vi er gode til at hjælpe hinanden med at løse de IT-problemer, vi møder. Og handler det om dit mobilabonnement, internet eller tv-tjeneste, så tilbyder mange teleselskaber gode online-guides. Hos Telia er man også altid velkommen til at spørge personalet i den lokale Telia-butik, hvor vi kan løse mange problemer på stedet”, siger privatkundedirektør hos Telia, Gustav Berghog.

Det er analyseinistituttet YouGov, der har gennemført undersøgelsen på vegne af Telia.

FAKTA:
Hvem spørger du typisk/først til råds, når du har et problem med dit private IT (computer, internet, mobiltelefon)?

  • Min partner/ægtefælle 25%
  • En ven 19%
  • Mit/mine barn/børn 12%
  • Andet familiemedlem 10%
  • En kollega 9%
  • Min far 4%
  • Min mor 1%
  • Andre 10%
  • Ved ikke 10%

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.