Få vores nyheder på mail

Julehilsnerne rykker på mobil og Facebook

Pressemeddelelse   •   Dec 19, 2011 13:43 CET

Julekortet er stadig danskernes foretrukne medie, når familie og venner skal ønskes god jul. I de yngre generationer er mobilen og Facebook imidlertid den primære bærer af julehilsner – og det ser ud til at redde traditionen. Det viser en ny undersøgelse fra Telia.

Telia har bedt analyseinstituttet YouGov undersøge, hvordan danskerne foretrækker at sende deres julehilsner i 2011.

Resultatet viser, at knap halvdelen (47 pct.) af danskerne helst skriver et gammeldags julekort. Der er dog stor forskel på, hvem der foretrækker de klassiske kort. Langt flere kvinder end mænd vælger således at skrive ”glædelig jul” med sirlig håndskrift, mens der aldersmæssigt er en klar overvægt af ældre på julekort-holdet. Blandt de 55-74-årige er det således hele 62 pct., der skriver en julehilsen i hånden, mens det til sammenligning kun er halvt så mange af de 18-34-årige (31 pct.), der gør det.

Men hvordan ønsker de yngre danskere så god jul? Her er en TOP 3:

  1. Sender sms/mms (52 %)
  2. Bruger Facebook (37 %)
  3. Ringer (35 %)

* Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov i december 2011 via online interviews med 1018 danskere.

Derudover har 38 pct. af aldersgruppen svaret, at de også overbringer julehilsner på andre måder – hvilket kan være ved julehyggeseancer eller andre fysiske møder.

Tendensen er således klar; de traditionelle julehilsner rykker på mobil og Facebook – og flere danskere end tidligere får en julehilsen. Således har hele 72 pct. af de danskere, der bruger sms/mms eller Facebook til julehilsner, svaret, at alene mediet betyder, at de i 2011 får ønsket langt flere venner og familiemedlemmer end ellers en glædelig jul.


Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk