Få vores nyheder på mail

Julen er cool – med skulderpuder og 80’er-pop!

Pressemeddelelse   •   Dec 09, 2014 09:07 CET

Julehyggen peakede åbenbart i 1980’erne. Det viser en ny undersøgelse af danskernes favorit-julepopsange, som Telia og YouGov har gennemført.

Vores mobiltelefoner boomer med streamet kvalitetsindhold, fra film og bøger til spil og musik. Som del af vores løbende kundeundersøgelser besluttede vi derfor at spørge danskerne om deres favoritjulepopsange – og det modsatte. Det kom der et interessant mønster ud af.

De mest elskede julesange blev åbenbart produceret i 80’erne. Hele tre af de fem sange på julemusikkens Top 5 er således fra skulderpudernes og pastelfarvernes årti.

Måske ikke så overraskende er Whams ’Last Christmas’ den mest populære julesang af alle. Hittet fra julen 1984 nyder en bred popularitet, men er dog særlig elsket af kvinder mellem 35 og 49 år. Nummer to på listen over alle tiders bedste julepopsange er MC Einars ’Jul det’ cool’. Denne hiphop-klassiker, der udkom i november 1988, er særlig populær blandt mænd.

På tredjepladsen ligger den kun 10 år gamle ’Jul i Angora’ fra tv-showet Drengene fra Angora. Den komiske julesang er især er populær på Sjælland, uden for hovedstadsområdet. Britiske Chris Rea er nummer fire med den romantiske trafikklassiker ’Driving Home For Christmas’ fra 1986. Femtepladsen indtages af John Lennons idealistiske ’Happy X-Mas (War Is Over)’, som er fra 1971, men for alvor peakede på hitlisterne i december 1980 efter Lennons alt for tidlige død.

”Selvom mange af os nu har adgang til stort set al ny musik via streaming, så fylder vi helst vores julespillelister med de gamle klassikere. Det er der i og for sig noget fint og trygt i. Teknologien rykker hurtigt, men traditioner flytter sig langsomt”, siger kommunikationsdirektør hos Telia, Mette Honoré.

Blandt de sange, vi allerede er trætte af, inden december begynder, er en række nyere julehits. Øverst på listen finder vi det tidligere teenageidol, Justin Bieber, med hans version af ’Mistletoe’ – efterfulgt af danske 8Ball med ’Julekugler’. Anne Linnet er også kommet på den kedelige liste sammen med den britiske sangfugl Natasha Bedingfields tre år gamle ’Shake Up Christmas’. Lidt overraskende ligger populære Anders Matthesen nummer fem på hadelisten med ’Jul på Vesterbro’. Dog skal det siges, at hvis de yngre danske mænds stemmer var afgørende, så ville Matthesens københavnerjulesang ligge i toppen blandt alle tiders julefavoritter.

Julesangene vi elsker

1. Wham: ‘Last Christmas’
2. MC Einar: ’Jul det’ cool’
3. Drengene fra Angora: ’Jul i Angora’
4. Chris Rea: ‘Driving Home for Christmas’
5. John Lennon: ‘Happy X-mas (War Is Over)’

Julesangene vi hader

1. Justin Bieber: ‘Mistletoe’
2. 8Ball: ‘Julekugler’
3. Anne Linnet: ‘Lille Messias’
4. Natasha Bedingfield: ‘Shake Up Christmas 2011’
5. Anders Matthesen: ’Jul på Vesterbro’

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk