Få vores nyheder på mail

Jylland bliver nu dækket af Danmarks mest fintmaskede mobilnetværk

Pressemeddelelse   •   Feb 06, 2014 09:34 CET

Telia og Telenor er i gang med at skabe Danmarks bedste netværk, og nu er turen kommet til Aarhus og omegn. Når de to netværk fra henholdsvis Telia og Telenor lægges sammen i Aarhus natten til tirsdag i uge 7, vil det markere en mulepæl for projektet, idet hele Jylland vil være dækket af det nye fælles netværk.

Det nye netværk giver blandt andet bredere dækning både udendørs og indendørs, idet antallet af master stiger i området fra 100 til 165. Fx vil netværket dække hele 23 % flere beboere i Aarhus N med indendørs 3G.

Det historiske projekt, hvor to netværk bliver til ét, giver samlet set brugerne hele 40 % flere master at boltre sig på. Erfaringer fra andre områder viser lovende takter for det fintmaskede netværk, så der er god grund til at glæde sig for Aarhusianerne:

”Vi er utrolig stolte af snart at kunne præsentere kunderne for, hvad der unægtelig vil blive Danmarks mest fintmaskede netværk, og alene i området i og omkring Aarhus N forventer vi at dække 23 % flere af beboerne med indendørs 3G og udvide den geografiske dækning med 8 %. Udover en bredere dækning vil kunderne også mærke forskel i kvaliteten af netværket – fx færre afbrudte opkald – samt mere kapacitet, hvilket giver en langt bedre oplevelse med data via smartphones, tablets og laptops med dongle,” siger Heine Wieben Rasmussen, netværksspecialist i Telia.

Resultater efter sammenlægningen i Jylland:

  • Antallet af afbrudte opkald (dropped calls) er reduceret
  • Stigning i den indendørs, geografiske dækning
  • Stigning i den indendørs, populationsmæssige dækning
  • Ekstra kapacitet er tilføjet i netværket
  • Øget hastighed med data i udvalgte områder
  • Bedre kvalitet i netværket

Sammenlægningen af de to netværk er stærkt styret af faste målinger, som skal sikre, at kunderne ender med det bedst mulige netværk og mærker mindst muligt til selve arbejdet.

”Et netværk er ikke bare ’plug-and-play’, og det er langt mere komplekst, end hvad man kan koge ned til antallet af master. Derfor arbejder vi efter en lang tjekliste, som favner både dækning, samtalekvalitet og oplevelsen med data. På den måde sikrer vi, at kundeoplevelsen som helhed forbedres i de enkelte områder, efterhånden som vi ruller ud,” siger Heine Wieben Rasmussen.

Sammenlægningen af 3G-netværkene afsluttes i næste uge, hvor de slås sammen i Aarhus, Aarhus N, Frederiksbjerg, Højbjerg, Tilst, Brabrand, Åby, Hasle, Vejlby Risskov og omegn natten til tirsdag. Selve arbejdet med at lægge de to netværk sammen er forbundet med en kort nedetid, hvor den pågældende mast sættes kortvarigt ud af drift, hvorfor dette arbejde foregår om natten. Efterfølgende rettes masterne til, så man opnår den optimale indstilling, hvilket typisk tager et par dage, men kan vare op til et par uger.

Læs mere om vores arbejde og se planen for udrulningen på www.telia.dk/netvaerk


Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk