Få vores nyheder på mail

Københavnerne slipper nødigt mobilen

Pressemeddelelse   •   Nov 20, 2014 08:31 CET

Kender du typen, der skimmer Facebook på mobilen under en familiemiddag, eller som glemmer at slukke i biografen? Hvis ja, så er der større chance for, at han eller hun er fra København end noget andet sted i landet. Det viser en ny analyse fra Telia.

Siden 2011 har Telia hvert år spurgt danskerne om vores mobilvaner og -uvaner for at få svar på, hvor meget og hvordan vi bruger vores telefoner i sociale sammenhænge.

Den seneste undersøgelse, der er gennemført af analyseinstituttet YouGov, afslører en markant geografisk slagside, idet danskere bosat i København meget nødigt slipper mobilen af syne.

Spørger man fx hvor mange danskere, der kan finde på at bruge mobilen under en hyggelig familiemiddag, så er antallet af københavnere godt 13 % højere en landsgennemsnittet. Samme tendens gør sig gældende, når det handler om at bruge mobilen under et møde eller undervisning (15 % flere københavnere end gennemsnittet) eller i biografen under en film (9 %).

Privatkundedirektør Christoph Nørgaard mener, at tallene kan indeholde flere nuancer:

”Der er mange måder at bruge sin mobiltelefon på – også i sociale sammenhænge. Og det er svært at fortænke nogen i, at man fx bruger mobilen til et møde, hvis det blot drejer sig om, at man tjekker sin kalender eller skal finde en oplysning i en mail. På samme måde kan det jo være, at mobilen kun har været fremme under familiemiddagen, fordi man skulle have afgjort en diskussion om, hvor mange landskampsmål Nicklas Bendtner egentlig har scoret. Jeg tror, at undersøgelsens resultater samlet set viser, at mobilen er en integreret del i alle aspekter af vores hverdag, men det handler naturligvis om at finde en sund balance”.

Selvom københavnerne generelt er højdespringerne i undersøgelsen, er det dog nordjyderne, der topper listen, når det handler om at hive mobilen frem under en romantisk date. Det gør flere end dobbelt så mange nordjyder (57 %) i forhold til den gennemsnitlige dansker.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk