Få vores nyheder på mail

Kongeligt bryllup blev sendt til Danmark med 4G

Pressemeddelelse   •   Jun 21, 2010 11:31 CEST

Mens man i Danmark er i fuld gang med at udbygge og teste 4G-netværk, har Telia som de første i verden lanceret 4G allerede sidste år i blandt andet Sverige. Derfor kunne TV2 Nyhederne udnytte den gode 4G-dækning i Stockholm til at sende TV-indslag hjem fra det konge-lige bryllup i weekenden.

Både i dagene op til brylluppet og ved selve begivenhederne lørdag, hvor Kronprinsesse Victoria sagde ja til sin Daniel, nød TV2 Nyhederne godt af Telias 4G-dækning i Stockholm.

”Vi oplevede en rigtig god dækning i hele byen, så det var let at benytte vores 4G-modems til at få sendt indslag hjem til Danmark, uanset hvor vi befandt os. Om fredagen streamede vi endda live, da vi filmede ved det danske Kongeskib Dannebrogs ankomst, og det gik rigtig godt. Uploadhastigheden, der er det vigtige for os, var på op til 10 Mbps som er en meget høj hastighed,” fortæller Morten Brandstrup, der er produktionsteknisk chef for TV2 Nyhederne.

Udover live-streaming brugte TV-holdet fra TV2 4G-netværket til at sende indslag hjem via deres bærbare PC’ere og til at følge med på deres egne udsendelser på skærmen, når de befandt sig forskellige steder i byen under festlighederne.

”Det er første gang vi for alvor har kunnet gøre brug af 4G i vores arbejde, og det var helt klart med til at gøre nogle ting lettere i den ellers meget hektiske bryllups-uge. Når man skal have medarbejdere fordelt på så mange forskellige steder i byen og være i stand til at rykke hurtigt fra et sted til et andet, er det en klar fordel med et 4G-modem, så man kan sende indslag hjem uden at skulle have det store udstyr frem,” siger Morten Brandstrup.

TV2’s arbejde i Sverige er et af de første eksempler på, hvordan danske virksomheder kan effektiviseres og udnytte 4G teknologi til at skabe endnu flere muligheder inden for deres felt.


Kontaktpersoner:Ditte PoulsenKommunikation - Pressemedarbejder, Telia MobilityE-mail : ditte.poulsen@teliasonera.com - Telefonnr. : 28277851

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk