Få vores nyheder på mail

Mobil i vinterkulden: Undgå at batteriet går koldt

Pressemeddelelse   •   Feb 08, 2017 09:00 CET

På skiferien kan mobilen have svært ved at holde strøm. Telia giver 5 råd, der forlænger batteritiden på mobilen.

Koldere vintervejr er på vej mod Danmark. Samtidig er mange danskere lige nu ved at pakke til næste uges skiferie, hvor mobilen er fast følgesvend på pisterne. Men kulde og smartphones er faktisk en uheldig kombination. Derfor oplever mange, at deres mobil hurtigere mister strøm, når det er koldt i vejret. 

"I det kolde vintervejr er det helt almindeligt, at din smartphone mister strøm hurtigere end normalt. Det skyldes, at batteriets kemiske sammensætning har det svært med kuldegrader," siger Christoph Nørgaard, der er privatkundedirektør i Telia. 

"Med få simple og effektive råd kan du faktisk selv forlænge batteritiden på din mobil. Ikke så den holder strøm i flere dage, men som regel nok til en lang dag på pisterne - også i koldt vejr. Det handler om at beskytte mobilen mod de værste kuldechok," fortæller han. 


Fem råd til længere batteritid

Telia har derfor opstillet 5 gode råd, der kan forlænge batteritiden på din smartphone, når frosten bider.

 1. Hold mobilen varm – men ikke for varm
  Smartphones og deres batterier kan hverken lide frostvejr eller høj varme. Optimalt skal mobilen opbevares tørt og mellem 10 og 40 grader. Er du på ski det meste af dagen, så opbevar mobilen i en lomme tæt på kroppen.
 2. Pak telefonen ind
  Det kan virke banalt og lidt skørt at pakke mobilen ind. Men bruger du den meget i løbet af dagen – fx til liftkort, navigation eller lignende – kan det være praktisk at købe et cover med god isolering. Så er den let og få fat på og holder samtidig en fornuftig temperatur.
 3. Sluk unødige antenner
  En telefon bruger rigtig meget strøm på at lede efter og oprette forbindelser til netværk. Ude på pisten er du langt fra både wi-fi og bluetooth – slå begge dele fra. Der er ingen grund til, at mobilen bruger strøm på at lede efter netværk, der ikke er der.
  OBS: Sætter du telefonen på fly-tilstand, slukker du alle antenner i mobilen, også til tale og internet.
 4. Slå unødige tjenester fra
  Opdateringer og push-beskeder bruger i sig selv ikke meget strøm – men set over en hel dag, kræver det alligevel noget af batteriet at holde mailbakke og kalender opdateret. Vurdér derfor, hvad der er vigtigt at få opdateret i løbet af dagen, og hvad der kan vente til senere. Slå push-funktionen fra på de unødige tjenester.
 5. Oplad ikke en kold telefon
  Hvis mobilen er kold efter en lang dag på ski, så vent med at sætte den i opladeren, til den har nået stuetemperatur. Så holder batteriet længere, og du mindsker risikoen for skader på både batteri og mobil.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.