Få vores nyheder på mail

Næstved bliver by nr. 100 med 4G!

Pressemeddelelse   •   Nov 08, 2011 13:55 CET

Det er ikke blot hastigheden på det nye 4G-netværk, der er ti gange hurtigere. Det samme gælder Telias udrulning af 4G i Danmark. I dag bliver Næstved således by nr. 100 i Danmark, hvor borgerne får mulighed for at surfe med hastigheder, der er 10 gange hurtigere end på det eksisterende 3G-netværk.

Telia var de første herhjemme til at tilbyde sine kunder 4G-datatrafik. Det skete tilbage i december 2010, hvor det imidlertid blot var 5 pct. af befolkningen i de fire største byer, som kunne få glæde af det. I dag, mindre end et år senere, kan hele 60 pct. af danskerne fordelt på 100 byer* over hele landet, komme på det lynhurtige datanetværk – og det skarpe hjørne rundes i Næstved.

“Jeg er super glad og stolt af, at Næstved nu har fået i 4G-netværk. Det betyder, næstvedianere – fra byskiltet på Ringstedgade i nord til byskiltet på Vordingborgvej i syd – uden problemer kan se levende tv-billeder via mobilnettet, at live-streaming af video vil få en langt bedre kvalitet, og at et musikalbum kan hentes på næsten ingen tid. Mulighederne er nærmest uendelige,” siger Rune Rehlund, distriktschef i Næstved.

Telia har i den tidlige fase af 4G-udbuddet, fra december 2010 til i dag, tilbudt tjenesten via et begrænset antal master i de større byer. Disse master kommunikerer via frekvensen 2600 MHz. Den seneste markante udvidelse betyder, at 4G nu tilbydes via et omfattende, landsdækkende mastenetværk, der sender på 1800 MHz-frekvensen, som har en langt større rækkevidde.

Alle er velkomne til gå ind i Telias butik på Axeltorv 9 og prøve 4G.

Læs mere om 4G


Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk