Få vores nyheder på mail

Ny analyse: Her er danskernes krav til en mobiltelefon

Pressemeddelelse   •   Dec 15, 2016 10:00 CET

Julen er højsæson for få ny mobiltelefon. Men hvad er vigtigst, når vi vælger ny mobil?

Julen er højsæson for udskiftning af mobiltelefon. Men det store spørgsmål er; hvad skal man egentlig gå efter, hvis man er den glade giver af en mobiltelefon juleaften? Telia har undersøgt, hvad vi danskere mener er vigtigst i valget af ny mobiltelefon.

Telias undersøgelse viser, at hvis man spørger danskerne, så er de to vigtigste parametre for valg af mobiltelefon henholdsvis prisen og batteriets levetid.

”Det er naturligvis oplagt, at prisen spiller en afgørende rolle, når vi skal købe vores næste smartphone. Mere overraskende er det, at batteriets levetid prioriteres over fx design eller holdbarhed – men det er omvendt også et udtryk for, hvor meget vi bruger vores smartphones i dagligdagen”, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør hos Telia.

Vil have det vi kender
På tredjepladsen over de tungest vejende faktorer ved køb af ny smartphone er styresystemet. Og nærlæser man undersøgelsen vil man opdage, at det ikke er styresystemt i sig, der er afgørende. Det vigtigste er, at den nye mobil skal have samme system som den forrige, hvilket letter overførsel af data og funktioner. Især for brugere af iPhone er styresystemet vigtigt. Isolerer man iPhone-brugere i Telias undersøgelse, er dette parameter vigtigere end alt andet.

Design, der først kommer længere nede af listen, vægter især tungt blandt de unge voksne mellem 18 og 34 år. Og der er som bekendt kommet rigtig mange nye farver og designs på markedet de seneste år. Analysens ældste gruppering, de 50 til 74-årige, skiller sig omvendt især ud ved at lægge vægt på, at den nye mobil skal kunne fungere sammen med deres øvrige gadgets som fx computer og tablet.

Kvinder og mænd er enige - næsten
Ser man på forskellen mellem kønnene, er danskerne nogenlunde enige om, hvad der er tæller, når vi skal have en ny mobiltelefon. Største forskel gælder vigtigheden af kameraets kvalitet. Her kræver kvinder mere af teknolgoien end mænd. 30 pct. flere kvinder end mænd har fremhævet kameraets kvalitet som vigtigt. Omvendt er mændene markant mere fokuserede på skærmens størrelse og kvalitet.

”Måske er det udtryk for, at kvinder fotograferer mere med deres smartphones, mens mænd hellere kigger på billeder”, slutter Christoph Nørgaard med et smil.


TOP 5

Hvad lægger du vægt på, når du vælger nu mobil?

1.Pris
2.Batteriet levetid
3.Samme styresystem som tidligere mobiltelefon
4.Skærm (størrelse eller kvalitet)
5.Holdbarhed

Det er YouGov, som på vegne af Telia, har gennemført undersøgelsen. 
For yderligere data fra undersøgelsen kan Telia kontaktes på 28 27 55 00.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.