Få vores nyheder på mail

Ny regulering påvirker Telias fastnetpriser

Pressemeddelelse   •   Dec 08, 2017 09:00 CET

Fra 1. januar 2018 træder nye regler i kraft for reguleringen af det danske bredbåndsmarked. De nye regler betyder blandt andet, at omkostningerne til at levere bredbånd stiger med mellem 15 og 20 pct. per bredbåndskunde. Derfor bliver Telia nødt til at justere priserne på bredbånd til privatkunder. Ændringerne får ikke indflydelse på Telias mobilpriser.

Det er Erhvervsstyrelsen, der er regulerende myndighed på teleområdet. I forbindelse med den ændrede regulering udsendte styrelsen denne pressemeddelelse Link

”Reguleringen er temmelig kompleks og rammer forskelligt afhængigt af, hvilken type bredbåndsabonnement den enkelte kunde har, og hvornår det er oprettet. Derfor er det heller ikke alle kunder, der bliver påvirket af de nye priser. I forbindelse med prisjusteringerne har vi dog tilstræbt at ensrette priserne mest muligt for at skabe størst mulig overskuelighed for kunderne,” forklarer Telias adm. direktør Morten Bentzen.

Kun kobber-kunder bliver berørt
Indtil august 2017 solgte Telia kun private bredbåndsforbindelser, der leveres via kobber-kabler. Det er derfor kun kunder med fastnettelefon eller internetforbindelse, der leveres via kobber, der risikerer at blive berørt af den nye regulering. De fleste privatkunder vil blive varslet en prisstigning på 20 kr. pr. måned, mens en mindre gruppe på knap tusind kunder bliver varslet en stigning på 30 kr. Endelig vil der også en tredje gruppe af disse kunder, der slet ikke påvirkes af den nye regulering.

Telia Home kunder bliver ikke berørt
I august lancerede Telia et helt nyt bredbåndsprodukt;Telia Home. Det er et bredbåndsprodukt, hvor man som kunde altid får leveret internet med den bedste teknologi, der er tilgængelig på ens adresse. Kunder, der allerede i dag har Telia Home, undgår prisændringer. Det er kun bredbåndskunder med ældre abonnementer, der bliver berørt. Dog vil nyprisen - det vil sige prisen for nye kunder - stige med 20 kr. fra og d. 13. december.

Alle berørte kunder vil blive varslet inden ændringerne træder i kraft.

Yderligere info om reguleringen: Link

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.