Få vores nyheder på mail

Ny undersøgelse: 90 pct. af børn mellem ni og ti år har egen mobil

Pressemeddelelse   •   Nov 16, 2010 08:37 CET

Ifølge en undersøgelse lavet for Telia har 90 pct. af de 9-10-årige i dag en mobiltelefon, og med alle de forskellige tilbud i form af køb af applikationer, ringetoner og internetdata, kan regningen hurtigt bevæge sig op i det røde felt, uden at man som forældre er klar over det. Telia har lavet fem gode råd til, hvordan man holder styr på børnenes forbrug.

Telias undersøgelse viser, at otte ud af ti forældre til børn med mobiler synes, det er vigtigt, at de kan komme i kontakt med deres børn og omvendt. Børnene bruger dog også deres mobiler til mange andre ting end at ringe og sms’e.

“Som forældre er det dejligt at vide, at man altid kan få fat i sit barn, og især at de kan ringe hjem, hvis der er noget galt. Mobiltelefoner og smartphones kan dog også en masse andre spændende ting udover at ringe og sms’e. Eksempelvis kan børnene komme til at bruge penge på spil eller andet, som de ikke er klar over, hvad koster. Brug af Facebook og downloading af App’s kan hurtigt komme til at løbe op, hvis man ikke er klar over, at man er på nettet. I Telia har vi lavet et par gode råd til, hvordan man sikrer sig mod ubehagelige overraskelser”, siger Peter Krogsgaard, salgs- og marketingdirektør i Telia Mobility Services.

Telia giver her fem gode råd til, hvordan man holder styr på børnenes forbrug.

  • Saldosikring er en gratis service, som automatisk sikrer alle kunder mod et utilsigtet overforbrug af indholds- og betalingstjenester, som f.eks. mobilspil, ringetoner og sms-billetter til tog og bus.
  • Servicen Forbrugskontrol kan tilvælges og er en god idé, hvis man vil sikre, at det samlede forbrug pr. måned ikke overstiger det fastsatte beløb. Hvis grænsen overskrides, spærres der for al udgående trafik, herunder køb af mobilspil, ringetoner o. lign. Forbrugskontrol er gratis.
  • Få et abonnement med fri tale, sms eller data inkluderet. Hvis man er flittig på tasterne eller afhængig af at tjekke Facebook, kan det være en god idé at få fri SMS eller data på sin mobil. Herved betaler man et fast beløb hver måned, og så kan man i stedet sms’e, tale eller surfe så tosset, man vil.
  • Taletidskort er endnu en sikker måde at holde øje med, hvor mange penge der bliver brugt, og hvor meget man bruger mobilen generelt. Man skal selv købe mere taletid, når man er løbet tør.
  • Lav en “mobilkontrakt” med dit barn. Tal om god mobilstil med dit barn og udfyld et skema, som fungerer som en kontrakt mellem jer. Aftal, hvem regningen bliver betalt af, hvad mobilen må bruges til, hvad man må købe over mobilen, og hvem der skal betale, hvis beløbet overstiger det aftalte. Husk at få kontrakten underskrevet og gem den.Du finder en pjece om fornuftigt brug af mobilen og et eksempel på en “mobilkontrakt” på telia.dk.

Få mere information eller hent pjecen på telia.dk/born

Om undersøgelsen: Undersøgelsen er blevet foretaget af FactFactory på vegne af Telia i perioden 26.-31. august. 1006 respondenter med hjemmeboende børn i alderen 5-16 år har deltaget i undersøgelsen.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk