Få vores nyheder på mail

Ny undersøgelse: Danske kvinder bruger digitale tablets mere aktivt og interagerende end mænd

Pressemeddelelse   •   Dec 21, 2012 11:11 CET

Juleaften vil der ligge mange tablets under de danske juletræer. Nyheder som Apples iPad mini og Samsungs Galaxy Tab med 4G har sat yderligere skub i salget af de tablets, som mange i begyndelsen satte store spørgsmålstegn ved: For hvad bruger man egentlig denne krydsning mellem en smartphone og en laptop til? Dette spørgsmål har Telia bedt analyseinstituttet YouGov om at besvare i en spørgeundersøgelse.

Analysen, der er foretaget blandt 1004 danskere over 18 år, viser et interessant mønster over, hvordan danskerne bruger tablets til underholdning og afslapning. Ikke mindst afdækker den en række forskelle på kønnenes og generationernes brug af tablets.

Eksempelvis viser det sig, at kvinderne skyper og chatter mere fra deres mobile skærme end mændene gør. Generelt er det især det yngre (18-34 år) og ældre (over 55 år) segment, der bruger megen tid på chat og videotelefoni. Begge aldersgrupper er mere end dobbelt så aktive på Skype og chat end danskere mellem 35 og 54 år.

Derudover bruger kvinderne i langt højere grad end mændene deres tablet til at kommunikere på sociale medier og – ganske påfaldende – til at spille online spil!

Med hensyn til gaming tegner der sig samme mønster som inden for chat og Skyping; det er især de yngre og de ældre, der kaster sig over online spillene, hvilket kan skyldes, at de 35 til 54-årige har alt for travlt med at styre deres børns tidsforbrug på computerspil i forhold til selv at kaste sig over Angry Birds og Doodle-Jump.

Hvis det var overraskende, at kvinder spiller mere på deres tablets, end mændene gør, så passer det til gengæld fint overens med de klassiske kønsstereotyper, at markant flere kvinder læser e-bøger og netshopper ift. mændene – der til gengæld er i markant overvægt, når det handler om at se tv, streame Youtube og høre musik på deres tablet.

”Det er interessant, at undersøgelsen peger på kvinderne som værende mest aktive og interagerende i deres brug af tablets. Hvor man traditionelt har vurderet mændene som det mest teknologibegejstrede køn, så ser vi nu, at kvinderne i højere grad er kreative, når det handler om at udnytte teknologiens muligheder, mens mændene markerer sig som mere passivt nydende af musik, film og videoer”, siger Mette Honoré, Kommunikationschef for Telia Mobility.

Forskellene mellem mænd og kvinders brug af tablets kommer blandt andet til udtryk i svarene på spørgsmålet: ”Hvad bruger du mest din tablet til?”


Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk