Få vores nyheder på mail

Ny undersøgelse fra Telia: Danskerne SMS’er løs på ferien

Pressemeddelelse   •   Jul 06, 2010 09:40 CEST

Ny stor undersøgelse fra Telia viser tydeligt, at teknologi er afgørende, når det handler om at holde kontakten med familie og venner under ferien. Den mest populære måde at holde venner og familie opdaterede under ferien er via SMS, hvilket mere end 60 pct. af danskerne vælger at gøre.

”Vi kender alle besværet med at købe postkort og frimærker og søge efter en postkasse for at få sendt en feriehilsen hjem til familie og venner. Trods besværet når vi selv hjem og kan fortælle om minderne inden vores hilsen når frem. Det kan være årsag til, at rigtig mange af os i dag i stedet vælger at sende en hilsen via mobilen. Det er let og enkelt, og samtidig kan man sende billeder med så mormor derhjemme kan se, hvordan lille Ida hygger sig i poolen,” siger Peter Krogsgaard, salg- og marketingdirektør, Telias Mobilforretning.

Mobilen er blevet et multiværktøj på ferien
Undersøgelsen viser tydeligt, at også mobilens kamera bliver flittigt brugt på ferierne. Mere end 40 pct. af danskerne bruger nemlig kameraet i mobilen til at tage feriebilleder.

”Mobilen bliver først og fremmest brugt til at holde kontakten ved lige med venner og familie via SMS, tale og MMS, men den bliver i høj grad også brugt som kamera og musikafspiller. Det er et klart signal om, at mobilen efterhånden overtager en masse af vores andre gadgets og for alvor bliver brugt som det multiværktøj, som den egentlig er,” siger Peter Krogsgaard.

Danskerne tager på ferie på Facebook
Sociale medier bliver stadig mere populære, også under ferieperioder. Mere end hver tiende opdaterer deres status på sider med sociale medier for at holde kontakten med venner og familie, og 11 pct. uploader desuden feriefotos til hjemmesider som f.eks. Facebook eller Flickr.

”Via de sociale medier er du direkte i kontakt med dine venner og kan følge med i, hvad der sker derhjemme, men du kan også nemt og enkelt via din mobil eller pc fortælle om dine ferieoplevelser og uploade billeder fra gårsdagens tur eller den frokost, du lige sidder og spiser,” siger Peter Krogsgaard.

Resultater fra undersøgelsen

  • 41 pct. af danskerne bruger mobilkameraet til at tage billeder med på ferien
  • 63,9 pct. holder kontakten til familie og venner via SMS, når de er på ferie
  • 12,4 pct. opdaterer deres status på sociale medier, når de er på ferie
  • 11,1 pct. uploader feriebilleder til internettet på ferien Om undersøgelsen

Om undersøgelsen
Undersøgelse blev foretaget af United Minds vha. e-mail-formularer i perioden mellem den 2. juni og den 8. juni 2010. I alt 1.018 danskere, på 18 år eller ældre, besvarede formularen. Resultaterne er samlet i kvotienter, der er repræsentative for den danske befolkning mht. køn, alder og geografisk bopæl.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk