Få vores nyheder på mail

Nyt selskab vil gøre mobilbetaling nemmere

Pressemeddelelse   •   Nov 16, 2012 11:21 CET

Sidste sommer meddelte Danmarks fire teleoperatører, TDC, Telenor, Telia og 3, at de indgik et samarbejde om at udvikle fremtidens betalingsløsning til mobiltelefonen. De fire selskaber har nu dannet det nye selskab, der skal drive fremtidens mobilbetaling i Danmark.

De fire landsdækkende teleoperatører gik sidste år sammen i bestræbelserne på at skabe ét fælles selskab, der kan sikre alle danskere en sikker og brugervenlig betalingsydelse via mobiltelefonen. Det nye selskab, der endnu ikke er navngivet, er nu klar. Adm. direktør for selskabet bliver Peter Bredgaard.

”Jeg ser frem til at sikre danskerne den bedste og sikreste mobile betalingsløsning. Efterspørgslen efter mobilbetaling er stærkt stigende. Med den unikke mulighed for at samle alle teleoperatørernes viden om mobilbetaling kan vi imødekomme behovet for brugervenlig og sikker mobilbetaling,” fortæller Peter Bredgaard.

Peter Bredgaard kommer fra en stilling som Chief Sales Officer i Unwire og tiltræder som adm. direktør for det nye selskab 1. januar 2013.

Brugervenlighed og sikkerhed
Med etableringen af et joint venture går udviklingen af mobilbetaling i Danmark nu ind i næste fase.

”Lige nu er vi en fase, hvor danskerne er i fuld gang med at tage mobilbetaling til sig. Næste fase bliver at fintune produktet, så kunderne oplever et produkt med høj sikkerhed kombineret med højere brugervenlighed og flere services end i dag, hvor det stadig kun er et begrænset udvalg af varer, der kan betales med mobiltelefonen,” fortæller Peter Bredgaard. Udrulningen af mobilbetaling via det nye selskab vil ske i tre faser:

Fase 1: Mobilbetaling via SMS eller apps
I første fase overgår de eksisterende mobilbetalinger, som vi allerede kender i dag, til det nye selskab. Det er fx betaling af billetter, afstemninger, donationer etc. Beløbet trækkes enten via telefonregningen eller via kundens bankkonto. Dermed vil det også for erhvervskunder blive muligt at foretage private SMS-køb.

Fase 2: E-handel via mobiltelefonnummer
I anden fase indføres mobilbetaling i forbindelse med e-handel. Når en kunde køber en vare på nettet og når frem til siden med betaling, vil mobilbetaling være en af mulighederne. Kunden skal blot indtaste sit mobilnummer og bekræfte købet med en pinkode. Pengene trækkes på kundens bankkonto.

Fase 3: Næste generations digitale tegnebog
I tredje fase kan kunden tilføje andre kort til den mobile tegnebog – det kan fx være medlemskort til fitnesscenter, kontokort til stormagasiner, rabatkuponer, indgangskort til forlystelser etc. På sigt vil NFC (near field communication) være en del af løsningen. Dette kræver samarbejde om udvikling af NFC-infrastruktur.

Et selvstændigt selskab
Det nye joint venture er et selvstændigt selskab med egen bestyrelse. De fire selskaber har hver en repræsentant i bestyrelsen, mens Flemming L. Jensen, der er adm. direktør i Atos, er uafhængig bestyrelsesformand.

Danskerne vil betale mobilt
Danskernes brug af mobiltelefonen som betalingsmiddel er i voldsom vækst. Alene inden for de seneste seks måneder har 19 pct. af alle danskere haft deres debut med mobilbetaling, viser en ny undersøgelse, som YouGov Zapera har foretaget på vegne af de danske teleoperatører.

Det er især i forbindelse med de små køb i dagligdagen som fx bus- og togbilletter eller deltagelse i sms-afstemninger, at mobilen er populær. 51 pct. af alle danskere har allerede prøvet at købe billetter med telefonen, mens endnu flere danskere (63 pct.) har deltaget i sms-afstemninger og lignende.
Og står det til danskerne, skal de i fremtiden kunne bruge mobilen til endnu flere typer betalinger. Flere end to ud af tre danskere ser gerne, at endnu flere varer bliver mulige at betale med mobilen.

Citater fra teleoperatørerne

TDC
”Flere og flere danskere får smartphone. Og i takt med at vi bruger den til mere og mere, stiger vores forventninger også til, hvilke funktioner man naturligt og ubesværet skal kunne bruge sin smartphone til. En lang række småkøb sker allerede i dag naturligt via bl.a. sms-betalinger. Næste naturlige skridt er, at vi med det nye selskab udvider denne service til andre og flere produkter og dermed er med til at gøre danskernes hverdag lidt lettere,” fortæller Jens Munch-Hansen, koncerndirektør i TDC.

Telenor
”Smartphonen er rykket ind i centrum af danskernes liv, både til underholdning, arbejde, informationssøgning, navigation og så videre. Men også som betalingsmiddel står smartphonen foran sit gennembrud. Allerede i dag køber mange danskere bus- og parkeringsbilletter med telefonen. Det nye selskab vil drive udviklingen i retning af avancerede mobile betalingsløsninger, som vil forenkle danskernes hverdag uden at gå på kompromis med sikkerheden,” fortæller Marek Slacik, administrerende direktør i Telenor Danmark.

Telia
”Hos Telia ved vi, hvor vigtigt det er for danskerne, at mobilbetaling bliver så sikker og brugervenlig som muligt. Sikkerhed er forudsætningen, der skal ligge til grund for alle de uendelige muligheder, vi har med vores smartphone. Kort sagt skal vores mobil gøre vores liv lettere, og her er betalinger på farten et kæmpe skridt,” fortæller Søren Abildgaard, administrerende direktør i Telia Danmark.

3
”97 pct. af vores salg er i dag smartphones. Danskerne er blevet avancerede mobilbrugere, og vores smartphones spiller en rolle i næsten alle elementer i vores liv. Vi kommunikerer, søger information, passer vores arbejde og bliver underholdt af vores smartphones. Og vi går hellere ud uden vores tegnebog end vores mobil. Det er et naturligt næste skridt, at mobilen også skal kunne bruges til betaling, og danskerne er klar, så længe det er nemt og sikkert,” fortæller Morten Christiansen, administrerende direktør i 3.

For yderligere information kontakt

  • 3, tlf. 31 200 400
  • Telia, tlf. 28 270 170
  • TDC, tlf. 70 20 35 10
  • Telenor, tlf. 25 600 800

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk