Få vores nyheder på mail

Premiere på Android 2.3: Telia præsenterer Nexus S

Pressemeddelelse   •   Mar 11, 2011 09:13 CET

Samsung og Google har sammen udviklet mobiltelefonen Nexus S. Det er verdens første med styresystemet Android 2.3, som er den hidtil hurtigste version af Android-platformen. Telia sætter mobilen til salg den 11. marts 2011 via webshop, butikker og eksterne forhandlere.

Kombinationen af Android 2.3 og Samsungs processor på én gigahertz giver Nexus S en flydende brugeroplevelse, når fingeren bevæges henover mobilens lysstærke, fire-tommer store touchskærm. 

”Vi er glade for at kunne præsentere Nexus S. Applikationerne starter med det samme, og up- og download af sider og filer på internettet er hurtigere end nogensinde. Nexus S giver en fantastisk brugeroplevelse, og på Android Market findes flere end 100.000 applikationer og widgets, som kan gøre ens smartphone helt personlig,” siger Peter Krogsgaard, VP Consumer, Telia Mobility Services.

Gyroskop og buet form
At spille på Nexus S er sjovt og spændende, fordi mobilen har et indbygget gyroskop, der registrerer dens placering både vertikalt og horisontalt.

”Den lækre fire-tommers skærm gør det til en god oplevelse at bruge tv-tjenester eller se film på mobilen. Set fra siden er Nexus S formet i en blød bue, som giver et godt greb, når man taler i den eller har den liggende fladt i hånden. Nexus S er til dem, som vil være på forkant med både hardware og software,” siger Peter Krogsgaard.

Åbner døre og betaler regninger 

Android 2.3 understøtter Near Field Communication (NFC) - et koncept, som gør det muligt at bruge mobilen til betaling i f.eks. supermarkedet, bussen og taxaen. Mobilen vil også kunne bruges til at tjekke ind i lufthavnen, åbne og låse døre og meget mere. Man skal blot holde mobiltelefonen op mod en modtager for at overføre data. 

”NFC er helt klart noget, som vil forenkle hverdagen for de fleste, når det virkelig tages i brug herhjemme. I stedet for at skulle huske både betalingskort og nøgler, kan vi nøjes med mobiltelefonen," siger Peter Krogsgaard.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk