Få vores nyheder på mail

Q3 2019: FORTSAT FORBEDRING AF LØNSOMHEDEN TRODS TOPLINJEPRES

Pressemeddelelse   •   Okt 17, 2019 07:03 CEST

I dag offentliggør Telia resultatet for tredje kvartal af 2019. Det danske resultat fra nordens største teleselskab viser en mindre forbedring af EBITDA trods en reduceret toplinje.

Telia Danmarks overskud (EBITDA) for tredje kvartal af 2019 er på 202 mio. danske kroner, hvilket er to mio. danske kroner bedre end i tredje kvartal 2018. Service revenue for kvartalet er på 761 mio. danske kroner mod 809 mio. danske kroner i samme periode i 2018.

”Vi leverer et overskud på 202 mio. danske kroner i tredje kvartal, hvilket er et tilfredsstillende resultat i et konkurrencepræget marked, hvor vi fortsat er udfordret på toplinjen. Vi driver en stadigt mere effektiv forretning, hvor vi hele tiden fokuserer på at forbedre lønsomheden og kundeoplevelsen gennem digitalisering og udvikling af innovative løsninger og services til vores kunder”, siger Thomas Kjærsgaard, administrerende direktør i Telia Danmark, og fortsætter:

”Vi har blandt andet lanceret Telia Recycle, hvor vores kunder kan skille sig af med deres gamle mobil på en forsvarlig og sikker måde samtidig med, at de får penge til en ny. På erhvervsområdet har vi introduceret et helt nyt selvbetjeningsunivers, som de første kunder har taget i brug med succes. Herudover viser vores tests af 5G lovende resultater, og vi er i dialog med en række virksomheder om løsninger, der kan lede frem til nogle af landets første, dedikerede 5G-netværk til erhvervslivet. Inden længe kan vi også byde eksterne parter og interesserede virksomheder indenfor til at teste 5G-løsninger hos os, hvilket vi ser frem til”.

Telia arbejder i øjeblikket på at styrke organisationen på tværs af Norden og Baltikum ved at konsolidere it- og produktudviklingen. Den nye organisationsstruktur, der lanceres til næste år, vil forene televirksomhedens globale kompetencer i udviklingen af fremtidens produkter og services til gavn for Telias kunder i de syv markeder.

NØGLETAL Q3 2018 Q3 2019
Service Revenue 809 mio. kr. 761 mio. kr.
EBITDA 200 mio. kr. 202 mio. kr.

Telia Danmark er organiseret som filial under Telia Company, der er nordens største teleselskab. Derfor aflægges Telia Danmarks regnskab fra Stockholm og i svenske kroner. Alle ovenstående beløb er omregnet til danske kroner.

Det samlede Q3-resultat for Telia Company er tilgængeligt på Investor Relations-sitet: https://www.teliacompany.com/en/investors/

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores mere end 20.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.