Få vores nyheder på mail

SÅDAN FORLÆNGER DU MOBILENS LIV

Pressemeddelelse   •   Maj 23, 2019 06:00 CEST

En mobiltelefon kan typisk bruges i fire til fem år, hvis du behandler den godt.

Med nogle enkle greb kan du forlænge din mobiltelefons levetid og forbedre dens ydeevne. En mobiltelefon kan typisk bruges i fire til fem år, hvis du behandler den godt. Her er syv gode tips fra Telias Device and Technical Manager.

De senere år har vi set en tendens til, at danskerne køber dyrere smartphones, som vi til gengæld beholder længere end tidligere. Da en mobiltelefon typisk kan bruges i fire til fem år, giver det god mening – ikke kun i forhold til pengepungen, men også på det miljømæssige område, da det er med til at reducere mængden af elektronikaffald.

Vi kan dog få endnu mere og et længere liv ud af mobilen, hvis vi følger nogle enkle retningslinier. Device and Technical Manager hos Telia, Henrik Hörup, giver her sine bedste tips til, hvordan du passer på din smartphone og sikrer, at den fungerer optimalt så længe som muligt.

”For det første skal du have indblik i mobilens tilstand. Det er nemlig ofte forskellige cookies, tunge filer og data fra besøgte websites, der gør mobiltelefonen langsommere. For at rydde dem, kan man bruge forskellige apps, som analyserer din telefon og optimerer dens funktioner”, siger Henrik Hörup.

Derudover anbefaler Henrik Hörup, at du genstarter mobilen mindst en gang om ugen og holder den opdateret med den nyeste software.

”Mange glemmer, at mobilen faktisk er en lille computer, og at den også skal genstartes for at slette unødige filer og optimere processerne. Hvis du lukker din smartphone ned og genstarter den en gang om ugen, får du aktiveret de nyeste versioner af dine programmer og fjernet de unødige filer”, siger Henrik Hörup.

Gør du ikke noget for at forlænge din smartphones liv, risikerer du, at den bliver langsom – og så vælger mange at købe en ny mobil tidligere, end man egentlig behøver: ”Det er ikke en bæredygtig adfærd, og det giver ikke mening at udskifte din smartphone for ofte, hverken i forhold til din økonomi eller miljøet. Og hvis du passer godt på din mobil, kan du sagtens have den i fire til fem år”, siger Henrik Hörup.

Her har Henrik Hörup samlet sine 7 bedste tips til, hvordan du forlænger din mobils levetid:

1. Sundhedstjek
Start med at give din mobil et grundigt sundhedstjek. Der findes flere apps, der kan analysere, hvilken teknisk form din mobil er i – og fx løbende informere om batteristatus, hukommelse og om mobilen er ramt af virus eller anden malware.

2. Software
Sørg altid for at opdatere til den nyeste version af mobilsoftwaren. Hvis du har det, bliver din smartphone hurtigere og fungerer bedre. Desuden opdateres virusbeskyttelsen.

3. Genstart mobilen en gang om ugen
Din smartphone er en lille computer, som har godt af at blive lukket helt ned og genstartet en gang imellem. Faktisk helst en gang om ugen for at spare på batteriet og fjerne unødvendige filer.

4. Brug skyen
Billeder, film og apps fylder hurtigt mobilens indbyggede hukommelse – og en fyldt hukommelse betyder ofte langsom mobil. Brug derfor en cloud-løsning til at opbevare dine tunge filer og mails mv.

5. Udskift batteriet, ikke mobilen
Batterier har begrænset levetid, men det betyder ikke, at du skal skifte hele mobilen. Når din smartphone bliver langsom og aflader hurtigt, er det ofte tilstrækkeligt at skifte batteriet. Så bliver mobilen så god som ny.

6. Cover
En smartphone er et delikat stykke teknologi, og den bør beskyttes mod slag og andre skader. Brug derfor et mobilcover, der også beskytter glasset og reducerer risikoen for ridser og revner.

7. Smid ikke mobilen ud
Når det er tid til at udskifte din smartphone efter lang tro tjeneste, bør du aflvere den gamle i butikken frem for blot at smide den i en container. Dermed sikrer du, at mobilens dele genanvendes eller destrueres på miljømæssigt forsvarlig vis.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores mere end 20.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.