Få vores nyheder på mail

SKYFRI MOBILDÆKNING TIL SOMMERENS MEGA-EVENTS

Pressemeddelelse   •   Jun 04, 2019 06:00 CEST

Telia rykker ud med ekstra mobilmaster til 29 events i løbet af sommeren 2019.

Festivaller, folkemøder og andre mega-events i sommerlandet stiller stadig stigende krav til mobilnetværket. Derfor rykker Telia denne sommer ud med ekstra mobilmaster til hele 29 events.

Når de danske politikere, lobbyister og publikum samles til Folkemødet midt i juni, gløder mobilnetværket på klippeøen. Det samme gælder, når det musikhungrende festivalfolk rykker ud på marker og enge – eller når titusindvis af fodboldspillere mødes til turnering i Vestjylland. For hvem vil i 2019 acceptere ikke at kunne komme på nettet, uploade billeder eller ringe til vennerne, når der skal aftales mødesteder?

Derfor rykker Telia ud med transportable mobilmaster denne sommer ud til landets største festivaller, byfester, folkemøder og meget andet for at sikre en skyfri mobildækning.

”Det er blevet en uundværlig del af enhver større begivenhed, at vi kan bruge vores mobiler til at komme i kontakt med hinanden, sende billeder og endda streame video. Men da mange sommerevents foregår ude i det åbne landskab, hvor der ikke færdes så mange mennesker resten af året, så bliver det en udfordring for mobilnetværket. Derfor prioriterer vi at sende en karavane af mobile master rundt i sommerlandet for at sikre god dækning”, siger Henrik Kofod, teknologidirektør hos Telia.

Flest ekstra master sætter Telia denne sommer op på Smukfest ved Skanderborg, hvor mobilselskabet ruller ind med hele fem ekstra master. Den tætte bøgeskov ved Smukfest giver nemlig særlige udfordringer i forhold til at sørge for optimal mobildækning.

Fra Allinge til Hjallerup
De ekstra master leverer ikke kun ekstra dæknig og kapacitet på 4G og 3G frekvenserne. Faktisk er der også 2G-master med i karavanen. Det er der en særlig god grund til:

”I dag bruger vi jo primært 4G og i mindre grad 3G på vores smartphones. Men 2G er faktisk et godt supplement til at afvikle talekald og SMS, og det er der i høj grad brug for til både folkemøder og festivaller, når vi skal finde hinanden i mylderet”, siger Henrik Kofod.

Telias mobilkaravane omfatter bl.a. Folkemødet på Bornholm, Roskilde Festival, Smukfest, Grøn Koncert, DHL-stafet i Aarhus, Northside Festival, Tinderbox, Vildbjerg Cup og Hjallerup Marked. Derudover foretager Telia tekniske kapacitetsopgraderinger på flere end 120 lokationer rundt i landet, hvor der afvikles større events i løbet af sommeren.

Telias mobilmaster overvåges døgnet rundt af teknikere, som er klar til at rykke ud og optimere kapaciteten eller rette fejl, hvis der bliver behov for det.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores mere end 20.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.