Få vores nyheder på mail

Stå på en alpetop: DANSKERNE TAGER DERES SMARTPHONE MED PÅ SKI

Pressemeddelelse   •   Feb 09, 2015 08:53 CET

Vi har taget hul på de store skiferieuger, og danskerne udnytter i høj grad deres smartphone til at forstørre oplevelserne på pisterne. Men hvad bruger vi den mest til? Det afslører en ny undersøgelse fra Telia og YouGov.

Blandt de danskere, der jævnligt drager på skiferie i Europa, tager to ud af tre dagligt deres smartphones med ud på bakkerne frem for at lade den ligge i trygt, tørt og lunt hjemme i hytten.

Men hvad bruger vi så mobilen til ude i sneen? Ifølge den nye undersøgelse fra Telia og YouGov er det primært tre ting, der gør sig gældende:

Først og fremmest vil vi gerne have mulighed for at komme i kontakt med familie og venner i terrænet. Det har 77 % af samtlige skientusiaster svaret. Dernæst er det vigtigt for os at kunne ringe efter hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Det er især kvinderne (otte ud af ti), der lægger vægt på denne sikkerhedsfaktor. Og endelig vil vi gerne kunne bruge mobilen til at tage af selfies på solbeskinnede bjergtoppe eller forevige svigerfars flotte styrt på babybakken.

Markant flere mænd end kvinder udnytter desuden mobilens GPS-funktion til at måle hastigheder og distancer. Det gælder op mod hver tredje mand på pisterne, hvilket er flere end dobbelt så mange som på kvindesiden. Til gengæld er der et overtal af kvinder, der har svaret, at de bruger mobilen til at hente opdaterede vejrudsigter i løbet af dagen.

”Den aktuelle undersøgelse viser, at mobilen er blevet en integreret del af skioplevelsen. Det billede understøttes af den mængde data, der i uge 7 og 8 roames af danskere på ferie i Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien. Risikoen for at vi skulle tabe telefonen ud af lommen fra stoleliften, opvejes af glæden ved, at vi kan dele og gemme vores oplevelser – samt naturligvis muligheden for at sende hinanden en sms, når det er tid til en kop kakao i varmestuen”, siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.

Top 5 – hvorfor tager vi mobilen med pisterne/løjperne?

1. For at kunne komme i kontakt med familie og venner skibakkerne

2. For at kunne ringe efter hjælp, hvis uheldet skulle være ude

3. For at kunne tage billeder på turen

4. For at kunne måle min hastighed mv.

5.For at få information om vejrforhold og lign

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien og Eurasien inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk