Få vores nyheder på mail

Står på en alpetop: SMS-storm og data-lavine over Europas skipister

Pressemeddelelse   •   Feb 20, 2014 16:19 CET

Mobiltelefonen gløder med sms’er og opdateringer, når danskerne er på skiferie. Telia har målt, hvordan teletrafikken boomede på de populære skidestinationer, da store dele af Danmark holdt vinterferie

Selfies med skihjelm og ”hvor er du?”-beskeder sendes flittigt med frosne fingre, når vi står i liftkøen eller på skibakkens øverste tinde. En sammenligning af data- og sms-trafikken i henholdsvis uge 4 og vinterferien i uge 7 viser tydeligt, at vores smartphone er uundværlig, når vi skal holde styr på hinanden i skiterrænnet eller lægge misundelsesværdige billeder på Facebook.

Generelt skete der i uge 7 en regulær fordobling af antallet af sms’er, der blev sendt i de fem mest populære skiferielande: Østrig, Frankrig, Italien, Norge og Sverige.

De største udslag registreredes i Frankrig, hvor antallet af sms-beskeder blev mere end tredoblet fra uge 4 til uge 7.

I en normal uge er der naturligt størst dansk sms-aktivitet i Norge og Sverige, men i uge 7 blev begge vores skandinaviske nabolande overhalet af de alpine skidestinationer Østrig og Frankrig.

Også på datasiden slår danskernes vinterferievaner markant ud på mobilmålingerne. Det er oplagt, at brugen af de populære ski-apps samt opdateringer på sociale medier er årsagen til, at datatrafikken i både Østrig og Frankrig blev mere end fordoblet i vinterferien. I Sverige var stigningen på 90 pct., mens datatrækket i Norge steg med 70 pct.

”Smartphones giver i dag helt nye muligheder, når vi er på skiferie. Accelerometer og GPS i smartphonen gør, at man via apps fx kan måle hastighed og længde af sin tur, eller hvor stejl pisten er. Derudover er det oplagt at bruge apps til vejrudsigter, sne-forhold og selvfølgelig som middel til at dele sine oplevelser via sociale medier – og det har danskerne tydeligvis gjort i stor stil,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telias mobilforretning.

TOP 5: Hvor mange flere sms’er blev der sendt på skidestinationerne i uge 7 sammenlignet med uge 4?

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk