Få vores nyheder på mail

Størrelsen betyder noget: Danskerne har for store tv-pakker

Pressemeddelelse   •   Maj 13, 2016 12:15 CEST

Markedet for flow-tv er i opbrud. Danskerne er blevet mere selektive, og mange er trætte af at betale for meget for kanaler, de aldrig ser. Det viser en ny undersøgelse fra Telia og YouGov. Fremtiden er billigere og mere fleksibel, mener Telia.

I en ny analyse foretaget blandt 2.506 danskere svarer præcis halvdelen, at de har mellem 5 og 24 kanaler i deres tv-pakke, som de aldrig ser. Generelt er følelsen af at spilde penge på for store tv-pakker mest tydelig hos de travle 31- til 49-årige.

De yngste, teenagerne, synes ydermere at have et behov, der slet ikke opfyldes af de store, generelle tv-pakkeløsninger. Således svarer hele 18 pct af de 15- til 19-årige, at de i dag har mere end 25 tv-kanaler, som de aldrig ser.

De nye tal overrasker ikke Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia:

”De helt unges svar afspejler den fremtid, vi som udbydere skal leve op til. Derfor satser vi i høj grad på mindre, billigere basispakker og tilkøb af enkeltkanaler, der kan fungere på alle platforme – også mobilt – og som naturligvis kan kombineres med streamingtjenester som fx HBO, pay-per-view events og YouTube. Det betyder, at du kan have fx sommerens store sportsbegivenheder med i sommerhuset, og du kan se dine yndlingsfilm og -serier på den store skærm via Chromecast eller AirPlay. Dermed får kunderne den individuelle løsning og maksimale valgfrihed, som de efterspørger”.

Kun 6 pct. af alle adspurgte i undersøgelsen ville ikke undvære én eneste af deres tv-kanaler, mens hver tiende helt har fravalgt adgang til flow-tv.

Hvor mange tv-kanaler, som du har adgang til, ser du aldrig – og kunne godt undvære?

Tv-survey

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.