Få vores nyheder på mail

Teknik og romantik: Nye apps napper sommerens bryllupsopgaver

Pressemeddelelse   •   Maj 07, 2015 08:58 CEST

Bryllupssæsonen står for døren, og flere tusind unge par er lige nu i fuld gang med forberedelserne. Der er travlhed hos restauratører, frisører, blomsterbindere og kjoledesignere – men samtidig har nye apps og mobilteknologi betydet, at flere af bryllupsfestens traditionelle nøglepersoner er blevet arbejdsløse.

Gavekoordinatoren:

En systematisk koordinering af gaveindkøbene til brudeparret har længe været en fast bestanddel af et velforberedt bryllup. Oftest er det en ven eller et familiemedlem, der sørger for, at gavebordet ikke fyldes med 14 ens Kählervaser eller syv anretningsfade fra Royal Copenhagen. I dag betyder mobilteknologien imidlertid, at gavekoordinatoren er blevet en truet race:

”Opgaven med at koordinere brudeparrets ønskeliste betros i stigende grad til teknologien, hvor apps som fx Addwish og Giftster let kan klare jobbet. Fra app’ens ønskeliste kan der linkes direkte til forhandlere, og alle gæsterne (men ikke brudeparret) kan nemt se, hvilke gaver andre har sat sig på,” siger Mette Honoré, kommunikationsdirektør i Telia.

Festfotografen

En anden faggruppe, der efterhånden er blevet overflødig i forbindelse med bryllupper, er festfotografen. Det traditionelle bryllupsfoto foran et udsprunget bøgetræ eller en blankpoleret veteranbil skal stadigvæk helst tages af en professionel fotograf. Men den tid, hvor en hyret fotograf gik fra bord til bord og tog billeder, er ved at være ovre.

En overgang var det populært at lægge engangskameraer på bordene til fri afbenyttelse – og bagefter kunne brudeparret så få fremkaldt billederne og få sig et par gode grin over de forevigede udskejelser. I de senere år har mobilkameraet imidlertid overtaget engangskameraets rolle som festkamera, hvilket betyder masser af billeder, men også en udfordring med at få dem samlet ind og sorteret. Nu er der også en teknisk løsning på dét problem:

”Frem for at maile de tunge billeder eller fx forsyne dem med et aftalt hashtag på Instagram oplever vi i stigende grad, at brudepar bruger en app som WedPics, der sørger for at samle alle gæsternes billeder i ét online katalog, som ikke kan tilgås af andre end de nygifte selv og deres gæster. Nemt, smart og sjovt,” siger Mette Honoré.

Musikken

Det er festligt at hyre et live-band eller en dygtig dj til bryllupsfesten, men man risikerer også, at musikleverandørerne ”stikker af” med festen, fordi de måske har en anden smag end brudeparret. Derfor vælger mange en mere personlig løsning – at gøre det selv:

”Kombinationen af et lejet musikanlæg og den ultimative playliste fra fx Spotify, som man har finjusteret hele vinteren, er ofte en succes til bryllupsfesten. Måske har brudeparret desuden udpeget et par gæster, der vil agere dj’s en time hver i løbet af aftenen, eller forinden gjort spillelisten tilgængelig for gæsterne, som så selv kan tilføje deres favoritnumre,” siger Mette Honoré.

Dermed er det også blevet trange tider for festmusikere og dj’s.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande. Ved udgangen af 2014 havde TeliaSonera en omsætning på 101,1 milliarder svenske kroner og ca. 73 mio. abonnementer. TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2014 en omsætning på 5,8 milliarder svenske kroner, 1,8 mio. abonnementer og ca. 1000 medarbejdere. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk