Få vores nyheder på mail

Teleselskaber går sammen om digital tegnebog

Pressemeddelelse   •   Jun 23, 2011 14:32 CEST

Det skal være lettere og mere sikkert at være dansker. Derfor går de fire teleselskaber, TDC, Telenor, Telia og Teleselskabet 3 nu sammen om at føre visionen om den digitale tegnebog ud i livet. Kontanter, sygesikringskort, betalingskort og medlemskort ? alt hvad vi i dag fysisk har i vores tegnebog eller pengepung vil snart ligge digitalt på vores sim-kort som helt almindelige dagligdags funktioner på vores mobiler.

Sim-kortet bliver vores tegnebog, adgangskort og nøglebundt
Omdrejningspunktet i den digitale tegnebog er mobiltelefonens sim-kort. Via selskabernes mobilnetværk kan den enkelte kundes sim-kort opdateres med lige præcis de funktioner, kunden ønsker.

Det gælder alt fra køb af benzin på det rabatkort, der ligger digitalt på mobilen, lånerkortet til biblioteket til de mange forskellige småkøb, vi hver dag gør hos bageren, i supermarkedet eller i kantinen. I princippet kan alle former for betaling fremover ske via sim-kortet i vores telefon.

På lidt længere sigt kan vi se frem til automatisk at modtage garantibeviser på mobiltelefonen, når vi bruger mobilen til at betale for fx møbler eller elektronik. Vi vil modtage det elektroniske nøglekort til hotelværelset eller sommerhuset, når vi bestiller vores ferie eller få adgangskortet til vores nye arbejde på telefonen. Mobiltelefonen bliver simpelthen vores individuelle nøgle til både den digitale og den fysiske verden.

Teknologien er på plads
Alt, hvad det kræver for at benytte den digitale tegnebog, er en mobiltelefon, der understøtter den såkaldte NFC teknologi (Near Field Communication). De første NFC-mobiler er allerede på markedet og fra efteråret 2011, vil stort set alle nye mobiltelefoner understøtte NFC. De fire teleselskaber vurderer derfor, at den digitale tegnebog vil være almindelig udbredt i løbet af få år.

Sikkerhed for alle
Endelig spiller også sikkerheden en væsentlig rolle. Forretningsdrivende, der benytter mobilbetaling, får deres penge med det samme og slipper for besværlig og risikabel håndtering af kontanter, der indbyder til røveri. Mobilkunderne har sikkerheden gennem teleselskabernes velkendte sikre kryptering, der sikrer, at kun den enkelte bruger selv har adgang til sin mobiltelefon. Der vil være de samme høje sikkerhedskrav til udstedelse af pin-kode, som vi kender fra de plastickort, vi bruger i dag.

Fælles selskab – fælles platform
Af hensyn til både sikkerhed, brugervenlighed og tryghed er det vitalt, at der kun udvikles ét system til mobilbetaling på tværs af alle mobilnetværk. Helt konkret består samarbejdet i, at de fire teleselskaber danner et fælles selskab, der i ét fælles brand skal stå for en sikker og gnidningsfri brug af den digitale tegnebog uanset, hvor man er kunde. Som kunde kommer man derfor ikke til at opleve den mindste ændring i brugen af den digitale tegnebog, når man skifter teleselskab.

De fire teleselskaber glæder sig over, at det nye samarbejde sikrer en let adgang til den digitale tegnebog både for slutkunder og alle erhvervsdrivende, der ønsker at udbyde mobile betalingsløsninger.

Eva Berneke, koncernstrategichef i TDC: “Det er vigtigt, at vi som branche kun udvikler én fælles platform for mobilbetaling. En platform, der gør det let at komme i gang med mobilbetaling for både virksomheder og forbrugere. Vi vil undgå, at mobilkunder, som det er sket i andre lande, ender med at have fire forskellige sms-koder til en simpel betaling.”

Jon Erik Haug, administrerende direktør i Telenor: “Allerede i dag bruger danskerne i stor stil mobiltelefonen til at ordne bankforretninger og købe busbilletter. Den digitale tegnebog er et naturligt næste skridt, og jeg er sikker på, at vi om få år ikke kan forestille os at vende tilbage til det mylder af kort og mønter, som vi alle bærer rundt på i dag”.

Søren Abildgaard, administrerende direktør i Telia: “Det er helt afgørende for os, at forbrugerne kan føle tryghed og tillid til den digitale tegnebog. Det skal derfor være nemmere og mere sikkert med den digitale tegnebog end at gå rundt med sin pung i lommen eller tasken.”

Morten Christiansen, administrerende direktør i Teleselskabet 3: “Hos 3 glæder vi os over, at det har været muligt at samle en enig branche omkring en fælles standard for fremtidens mobilbetaling. Det skaber nye muligheder og bliver frem for alt bekvemt for vores kunder”.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk