Få vores nyheder på mail

TELIA ÅBNER FOR 1.000 MBIT/S I MOBILNETTET

Pressemeddelelse   •   Sep 06, 2018 07:00 CEST

Danmark runder i dag en teknologisk milepæl. For første gang har danske mobilkunder nu adgang til en internethastighed, der har rundet den magiske grænse på 1.000 Mbit/s. I første omgang har Telia åbnet for 1.000 Mbit/s i København. Men flere byer er på vej. Det er dog stadig kun en lille håndfuld mobiltelefoner, der overhovedet understøtter så høje hastigheder.

”1.000 Mbit/s i mobilnettet er en vigtig milepæl. Den symboliserer, hvor hurtigt det går med den digitale udvikling i disse år”, siger teknologidirektør i Telia Danmark, Henrik Kofod.

”I 2016 gennemførte vi i Telia den første vellykkede 5G-test i Europa. Siden da har vi haft fuld fokus på fremtidens teknologier. Det gælder selvfølgelig 5G og IoT, men også videreudvikling af 4G-teknologien, hvor vi altså nu har rundet 1.000 Mbit/s i et almindeligt åbent og kommercielt miljø”, uddyber Henrik Kofod.

Kun få mobiler kan være med
Selvom det betyder en bedre mobiloplevelse for den enkelte Telia-kunde, understreger Henrik Kofod dog, at man ikke som enkeltperson skal forvente at kunne foretage en måling, der runder den magiske grænse.

”Først og fremmest er 1.000 Mbit/s en nærmest vanvittig hastighed til en mobiltelefon, der sjældent bruger mere end 3-4 Mbit/s, når det går rigtig højt. Der er i dag kun en lille håndfuld modeller, der overhovedet understøtter så høje hastigheder som 1000 Mbit/s”, siger han.

Første mast er åben – flere er på vej
”Milepælen i dag skal ses i lyset af, at mobilteknologi er en såkaldt delt resurse. Det vil sige, at de mobilkunder, der er koblet på samme mast deles om mastens samlede kapacitet. Derfor giver det på nuværende tidspunkt også kun mening at opgradere til 1.000 Mbit/s på master, hvor rigtig mange mennesker er på nettet samtidig”, forklarer Henrik Kofod.

I første omgang er der åbnet for 1.000 Mbit/s på en enkelt mast, der er placeret i en sidegade til Kongens Nytorv i København. Men flere opgraderinger er på vej både i København og andre af landets største byer.

FAKTA OM TELIA OG MOBILNETTET

  • 2010: Telia åbner for 4G som første mobiludbyder i Danmark.
  • 2016: Telia gennemfører den første vellykkede 5G-test i Europa.
  • 2018: Telia demonstrerer real time 5G-løsninger for danske kunder og myndigheder.
  • 2018: Telia åbner for 1.000 Mbit/s på 4G
  • Mobilnetværket består i dag af over 4.000 mobilmaster i Danmark
    Det er dermed Danmarks mest fintmaskede mobildækning

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.