Få vores nyheder på mail

Telia ændrer procedure for reklamationer af iPhones

Pressemeddelelse   •   Apr 15, 2010 09:25 CEST

Telia er den 15. april med i forbrugerprogrammet, Basta, på TV2. I udsendelsen er der eksempler på iPhone kunder, som har oplevet problemer med reklamationsprocessen ved iPhones. Efter at have undersøgt sagerne har vi nu ændret processen for reklamationer i forbindelse med Apple iPhones.

Basta gjorde fredag den 9. april Telia opmærksom på, at Telia i nogle tilfælde ikke følger den danske købelov.

I alle iPhones sidder fire væskeindikatorer, som man kan aflæse for at finde ud af, om der er sket en væskeskade på iPhonen. I forbindelse med væskeskader har proceduren for iPhones indtil nu været sådan, at Telia ikke har gjort yderligere. Basta laver i programmet et forsøg som viser, at væskeindikatoren ikke altid fungerer optimalt, og at man altså ikke kan stole 100 pct. på den. Det betyder, at nogle kunder ikke har fået en ordentlig behandling, og at købeloven i praksis ikke er blevet fulgt. I Telia er reklamationsprocessen ved iPhones derfor nu lavet om, så væskeindikatorerne ikke er det eneste, som afgør om kunden får ombyttet sin iPhone. 

Tvivlen kommer kunderne til gode

“Vi er meget kede af, at vores kunder er kommet i klemme - og vi skal selvfølgelig følge dansk lovgivning. Derfor har vi ændret processen i forbindelse med iPhone-reklamationer for at være sikre på, at vores kunder bliver godt behandlet. Væskeindikatorerne er åbenbart ikke grund nok i sig selv til at bedømme, hvilken type skade der er tale om. Uanset hvad væskeindikatorerne på iPhones viser, vil vi derfor nu undersøge alle defekte iPhones og ombytte dem, hvis skaden ikke åbenlyst skyldes væske. Er der den mindste tvivl om, hvorvidt problemet reelt skyldes væskeskade, så ombytter vi kundens telefon uden beregning,” siger Peter Krogsgaard, salg- og marketingdirektør i Telia.

Baggrund

På grund af den nordiske aftale med Apple havde Telia til at starte med ikke mulighed for at udtale sig omkring samarbejdet med Apple eller reklamationsprocessen for iPhones på egen hånd. Telia fik efter aftale med TeliaSonera i tirsdags mulighed for at udtale sig omkring den fremadrettede procedure for reklamationer i forbindelse med Apple iPhones. Bastas redaktionelle deadline var imidlertid overskredet på dette tidspunkt. Basta har efterfølgende tilbudt at gøre seerne opmærksomme på denne kommentar, som de også selv linker til på deres hjemmeside.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk