Få vores nyheder på mail

TELIA AFLÆGGER AMBITIØST GRØNT LØFTE

Pressemeddelelse   •   Mar 26, 2019 10:45 CET

Telia vil reducere sit klimaaftryk markant frem mod 2030.

Telia aflægger i dag et grønt løfte og forpligter sig på tre ambitiøse mål, der skal reducere televirksomhedens klimaaftryk markant i 2030. Telia vil handle 100% hele vejen mod målene, så virksomheden i 2030 udleder 0% CO2 og genanvender så mange materialer, at der er 0% spild.

De nye bæredygtighedsmål blev officielt meldt ud i forbindelse med Telias Capital Markets Day i Stockholm d. 26. marts, og gælder for alle markeder, hvor Telia er til stede.

Målene passer godt ind i Telia Danmarks eksisterende initiativer for at reducere energi- og strømforbrug. Den indsats har bl.a. medvirket til, at Telia har reduceret sit CO2-udslip med 1.624 tons siden 2016. Bl.a. ved at udskifte kølesystemer i selskabets mobilnetværk.

Med de nye målsætninger ønsker Telia nu at sætte barren højere. Med mere end 20.000 ansatte vil Telia aktivt bidrage til den grønne omstilling, som i stigende grad optager forbrugere, medarbejdere, virksomheder og politikere.

Administrerende direktør i Telia Danmark, Morten Bentzen, siger:
”Vi vil være en del af løsningen – ikke bare en mindre del af problemet. Derfor har vi sat ambitiøse mål. Vi tager ansvar for at bidrage til den grønne omstilling gennem de digitale løsninger, der er rygraden i vores forretning, og som samtidig kan adressere en række af de klimaudfordringer, som vi står overfor".

Som noget af det første igangsætter Telia analyser, der skal give en dybere indsigt i, hvor de største klimasyndere er. Herefter skal der lægges planer for, hvordan de kan omdannes til bæredygtige alternativer. Derudover vil Telia stille større krav til selskabets mere end 30.000 leverandører. Telia arbejder således på en ’green list’, som betyder, at leverandører til Telia skal udvise bæredygtig adfærd og have en bæredygtig profil.


Ingen modsætning mellem at tage ansvar og drive en sund forretning
Konkret betyder de nye mål et øget fokus på at integrere bæredygtighed endnu dybere i måden at drive forretning på. Fremover skal der sættes mål for bæredygtighed på samme måde som der sættes finansielle mål. Det betyder også, at virksomhedens topledelse vil blive målt på, hvorvidt de lever op til ambitionerne.

”Bæredygtighed er allerede en integreret del af forretningen, og bliver det i endnu højere grad med vores nye mål for 2030. Jeg ser absolut ingen modsætning mellem at tage ansvar for at sikre en bæredygtig udvikling og drive en sund forretning. Den reduktion af CO2-udslippet, som vi allerede har foretaget, har samtidig sparet os for et tocifret millionbeløb. Så også ud fra et forretningsperspektiv er det fornuftigt at vurdere bæredygtige alternativer alle steder i værdikæden”, forklarer Morten Bentzen.


Små skridt bliver til store resultater
Målene bliver naturligvis ikke nået på en dag, en måned eller et år. I Telia anderkender man, at der skal ske flere ting samtidigt, for at realisere ambitionerne. Og her spiller medarbejderne en afgørende rolle.

”Den interne mobilisering af vores medarbejdere er afgørende for at vi lykkes med de ambitiøse mål. Deres kreativitet og engagement bliver medvirkende til at vi skaber gode løsninger, der kan få os i mål. Lige nu er alt i spil, men det er klart, at vi kan rykke, når 20.000 medarbejdere i højere grad tænker og handler bæredygtigt”, slutter Morten Bentzen.

Læs mere på: https://www.telia.dk/privat/om-telia/telia-i-danmark/samfundsansvar/

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores mere end 20.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.